Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Subsidie Gratama Stichting voor onderzoeksproject China en India

26 June 2014

Subsidie Gratama Stichting voor onderzoeksproject China en India. Sanne Kamerling: Nieuwe machten, oude ideeën? Normen en rolpercepties van China en India in internationale veiligheidsvraagstukken

De druk op China en India om in internationale crises en veiligheidsproblemen hun verantwoording te nemen, en niet alleen als ‘free rider’ te opereren, is toegenomen. De publieke opinie in zowel China als India wordt ook steeds meer uitgesproken in het ter verantwoording roepen van hun regeringen als het gaat om bescherming van burgers en de diaspora in het buitenland. Omdat veranderingen vaak gepaard gaan met socialisatieprocessen, wordt gekeken naar gevallen waarin China en India in een ‘nieuwe’ situatie interacteren met anderen, waardoor ideeënuitwisseling, rolaanpassing en –transformaatie kan plaatsvinden. Deze processen vinden geïntensifeerd plaats in situatie van crisis, dreigingen en andere schokken. In het kader van dit onderzoeksproject zal de subsidie ingezet worden voor veldwerk in beide landen om de verandering in normen en percepties van veiligheidselites in China en India te onderzoeken.

Aanvraag en onderzoeker: Mw. Drs. S. Kamerling (Internationale Betrekkingen Internationale Organisaties)
Last modified:23 July 2018 3.28 p.m.

More news

 • 18 October 2018

  New journal: Virtus

  Virtus is an independent, multidisciplinary and multilingual peer-reviewed journal with contributions on all aspects of the history of the nobility. It has just now been added to the University of Groningen Press journals list.

 • 16 October 2018

  Digital Society Conference Dutch universities

  Digital information technology is permeating society ever deeper. It is now clear that digitalization will radically change virtually every aspect of society, not only in the Netherlands but across the world. That is why 14 Dutch universities, associated...

 • 10 October 2018

  Students build Mesolithic hut

  In this video students will tell you what is so interesting about Mesolithic constructions that were built about 7000 years ago, and why experimental archaeology is a very insightful and astonishing subdiscipline.