Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Azië Carrousel in Den Haag: “Het nieuwe Japan en zijn veiligheidsomgeving: moeten wij ons zorgen maken?” door Arjen van den Berg

10 juni 2014

Uitnodiging

“Het nieuwe Japan en zijn veiligheidsomgeving: moeten wij ons zorgen maken?”

Door Arjen van den Berg,

Hoofd Politieke Afdeling, Nederlandse Ambassade te Tokio

Dinsdag 10 juni 2014 van 16:30 – 19:00 uur
Locatie: Dudok (Hofweg 1-a, Den Haag)

PROGRAMMA

16:30             Ontvangst

16:45 – 18:00 Presentatie van en discussie met Arjen van den Berg
                      Moderator: Alex Oosterwijk, Coördinerend Beleidsmedewerker, Directie Azië & Oceanië.

18:00               Borrel

Arjen van den Berg zal met u in gesprek gaan over het assertieve buitenlandbeleid van Japan, hervormingen in het Japanse veiligheidsbeleid, de waarheden en onwaarheden van het oplevend Japans nationalisme, de last van de geschiedenis en de relatie met Oost-Aziatische buurlanden China en Zuid-Korea. En daarbij, hoe past Nederland in dit plaatje?

Deze bijeenkomst is onderdeel van de Azië Carrousel 2014, een serie evenementen over Azië georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met academici, maatschappelijke organisaties, bedrijven, Nederlandse ambassades in Azië en Aziatische ambassades in Den Haag.

Gezien een beperkt aantal plaatsen verzoeken we u vriendelijk om uiterlijk 8 juni aan te melden via suus.oudeweernink@minbuza.nl .

Laatst gewijzigd:08 juli 2014 10:14

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...