Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Azië Carrousel in Den Haag: “Het nieuwe Japan en zijn veiligheidsomgeving: moeten wij ons zorgen maken?” door Arjen van den Berg

10 juni 2014

Uitnodiging

“Het nieuwe Japan en zijn veiligheidsomgeving: moeten wij ons zorgen maken?”

Door Arjen van den Berg,

Hoofd Politieke Afdeling, Nederlandse Ambassade te Tokio

Dinsdag 10 juni 2014 van 16:30 – 19:00 uur
Locatie: Dudok (Hofweg 1-a, Den Haag)

PROGRAMMA

16:30             Ontvangst

16:45 – 18:00 Presentatie van en discussie met Arjen van den Berg
                      Moderator: Alex Oosterwijk, Coördinerend Beleidsmedewerker, Directie Azië & Oceanië.

18:00               Borrel

Arjen van den Berg zal met u in gesprek gaan over het assertieve buitenlandbeleid van Japan, hervormingen in het Japanse veiligheidsbeleid, de waarheden en onwaarheden van het oplevend Japans nationalisme, de last van de geschiedenis en de relatie met Oost-Aziatische buurlanden China en Zuid-Korea. En daarbij, hoe past Nederland in dit plaatje?

Deze bijeenkomst is onderdeel van de Azië Carrousel 2014, een serie evenementen over Azië georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met academici, maatschappelijke organisaties, bedrijven, Nederlandse ambassades in Azië en Aziatische ambassades in Den Haag.

Gezien een beperkt aantal plaatsen verzoeken we u vriendelijk om uiterlijk 8 juni aan te melden via suus.oudeweernink@minbuza.nl .

Laatst gewijzigd:08 juli 2014 10:14

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...