Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bundelpresentatie “Oefenschool der Muzen, werkplaats der wetenschap” De stichting van de Groninger Academie in 1614

25 juni 2014
x

Op donderdag 26 juni vind de feestelijke presentatie plaats van de bundel “Oefenschool der Muzen, werkplaats der wetenschap” De stichting van de Groninger Academie in 1614. De bundel wordt door dr. Zweder von Martels aangeboden aan de Rector magnificus prof.dr. Elmer Sterken.

De Groninger Academie

In de zomer van 1614, schreef Ubbo Emmius uit naam van de Staten van Groningen en Ommelanden het ‘Eeuwig geldend Edict’ (Edictum perpetuum) met het besluit van de oprichting van de Groninger universiteit. Maar liefst 700 plakkaten met deze stichtingsaankondiging werden binnen en buiten de grenzen van de Nederlanden verspreid. Na eeuwen van vergetelheid is de betekenis van dit oudste en belangrijkste document van de Groninger universiteit herontdekt. In de te presenteren bundel worden ook andere aspecten rond de stichting van de Groninger Academie belicht.

Laatst gewijzigd:08 juli 2014 10:46

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...

 • 12 november 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018