Bundelpresentatie “Oefenschool der Muzen, werkplaats der wetenschap” De stichting van de Groninger Academie in 1614

25 juni 2014
x

Op donderdag 26 juni vind de feestelijke presentatie plaats van de bundel “Oefenschool der Muzen, werkplaats der wetenschap” De stichting van de Groninger Academie in 1614. De bundel wordt door dr. Zweder von Martels aangeboden aan de Rector magnificus prof.dr. Elmer Sterken.

De Groninger Academie

In de zomer van 1614, schreef Ubbo Emmius uit naam van de Staten van Groningen en Ommelanden het ‘Eeuwig geldend Edict’ (Edictum perpetuum) met het besluit van de oprichting van de Groninger universiteit. Maar liefst 700 plakkaten met deze stichtingsaankondiging werden binnen en buiten de grenzen van de Nederlanden verspreid. Na eeuwen van vergetelheid is de betekenis van dit oudste en belangrijkste document van de Groninger universiteit herontdekt. In de te presenteren bundel worden ook andere aspecten rond de stichting van de Groninger Academie belicht.

Laatst gewijzigd:08 juli 2014 10:46