Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Conferentie ‘The Unlovable Press’ rond eredoctoraat Michael Schudson

06 juni 2014

Op 16 en 17 juni organiseert het Centrum van Media- en Journalistiekstudies een conferentie rond prof.dr. Michael Schudson, die op vrijdag 13 juni zijn eredoctoraat aan de Rijksuniversiteit Groningen in ontvangst zal nemen.

Op de conferentie zullen de volgende sprekers verschijnen:

-         Prof. Rodney Benson, New York University

-         Prof. Silvio Waisbord, George Washington University

-         Prof. Martin Conboy, University of Sheffield

Op 17 juni zal prof. dr. Michael Schudson de internationale conferentie afsluiten met zijn lezing Universities, Journalism and the Ideal of Free Inquiry. Deze lezing vindt plaats in de Geertsemazaal, Academiegebouw van 17.00 tot 18.15 uur en is gratis toegankelijk.

Michael Schudson is hoogleraar Journalistiek bij Columbia University, New York. Hij wordt gezien als één van de grondleggers van de studie Journalistiek en staat bekend om zijn baanbrekend onderzoek in de geschiedenis en sociologie van Amerikaanse media, advertenties, hedendaagse cultuur, Watergate en cultureel geheugen.

Aanmelden voor het congres is nog mogelijk tot vrijdag 13 juni.

Meer informatie:

Conferentie The Unlovable Press

Nieuwsbericht eredoctaat Michael Schudson

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:07
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...