Conferentie ‘The Unlovable Press’ rond eredoctoraat Michael Schudson

06 juni 2014

Op 16 en 17 juni organiseert het Centrum van Media- en Journalistiekstudies een conferentie rond prof.dr. Michael Schudson, die op vrijdag 13 juni zijn eredoctoraat aan de Rijksuniversiteit Groningen in ontvangst zal nemen.

Op de conferentie zullen de volgende sprekers verschijnen:

-         Prof. Rodney Benson, New York University

-         Prof. Silvio Waisbord, George Washington University

-         Prof. Martin Conboy, University of Sheffield

Op 17 juni zal prof. dr. Michael Schudson de internationale conferentie afsluiten met zijn lezing Universities, Journalism and the Ideal of Free Inquiry. Deze lezing vindt plaats in de Geertsemazaal, Academiegebouw van 17.00 tot 18.15 uur en is gratis toegankelijk.

Michael Schudson is hoogleraar Journalistiek bij Columbia University, New York. Hij wordt gezien als één van de grondleggers van de studie Journalistiek en staat bekend om zijn baanbrekend onderzoek in de geschiedenis en sociologie van Amerikaanse media, advertenties, hedendaagse cultuur, Watergate en cultureel geheugen.

Aanmelden voor het congres is nog mogelijk tot vrijdag 13 juni.

Meer informatie:

Conferentie The Unlovable Press