Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Peter Attema aangesteld als directeur Groninger Instituut voor Archeologie

06 juni 2014

Per 1 april 2014 is prof.dr. P.A.J. Attema door het College van Bestuur aangesteld als directeur van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA). Sinds 1999 is Peter Attema hoogleraar Klassieke en Mediterrane Archeologie en sinds 2000 voorzitter van de Afdeling Archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij functioneert tevens als Director of Studies van de Researchmaster Art History and Archaeology.

Peter Attema is aangesteld als directeur voor een termijn van vier jaar, maar is al langer werkzaam binnen het GIA waar hij verschillende rollen op zich nam. Zo was hij onder andere voorzitter van de Raad van Advies van het GIA. Daarnaast is hij als onderzoeker actief binnen het GIA op het vlak van de Mediterrane landschapsarcheologie.

In 1987 studeerde Peter Attema af in Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en in 1993 promoveerde hij op onderzoek naar nederzettingen in de Pontijnse regio tijdens de protohistorie en vroege Romeinse tijd. In zijn periode als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit was hij promotor van twaalf kandidaten in Archeologie en mede-promotor van twee kandidaten in Oude Geschiedenis. Op het vlak van onderzoek richt hij zich vooral op vroege urbanisatie in Midden- en Zuid-Italië, waar hij evenals in de omgeving van de Zwarte Zee (Krim, Oekraïne) veel onderzoeken en opgravingen coördineerde.

Meer informatie:

P.A.J. Attema
Publicaties

Laatst gewijzigd:06 augustus 2014 14:29
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...