Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Peter Attema aangesteld als directeur Groninger Instituut voor Archeologie

06 juni 2014

Per 1 april 2014 is prof.dr. P.A.J. Attema door het College van Bestuur aangesteld als directeur van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA). Sinds 1999 is Peter Attema hoogleraar Klassieke en Mediterrane Archeologie en sinds 2000 voorzitter van de Afdeling Archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij functioneert tevens als Director of Studies van de Researchmaster Art History and Archaeology.

Peter Attema is aangesteld als directeur voor een termijn van vier jaar, maar is al langer werkzaam binnen het GIA waar hij verschillende rollen op zich nam. Zo was hij onder andere voorzitter van de Raad van Advies van het GIA. Daarnaast is hij als onderzoeker actief binnen het GIA op het vlak van de Mediterrane landschapsarcheologie.

In 1987 studeerde Peter Attema af in Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en in 1993 promoveerde hij op onderzoek naar nederzettingen in de Pontijnse regio tijdens de protohistorie en vroege Romeinse tijd. In zijn periode als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit was hij promotor van twaalf kandidaten in Archeologie en mede-promotor van twee kandidaten in Oude Geschiedenis. Op het vlak van onderzoek richt hij zich vooral op vroege urbanisatie in Midden- en Zuid-Italië, waar hij evenals in de omgeving van de Zwarte Zee (Krim, Oekraïne) veel onderzoeken en opgravingen coördineerde.

Meer informatie:

P.A.J. Attema
Publicaties

Laatst gewijzigd:06 augustus 2014 14:29
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....