Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Peter Attema aangesteld als directeur Groninger Instituut voor Archeologie

06 juni 2014

Per 1 april 2014 is prof.dr. P.A.J. Attema door het College van Bestuur aangesteld als directeur van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA). Sinds 1999 is Peter Attema hoogleraar Klassieke en Mediterrane Archeologie en sinds 2000 voorzitter van de Afdeling Archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij functioneert tevens als Director of Studies van de Researchmaster Art History and Archaeology.

Peter Attema is aangesteld als directeur voor een termijn van vier jaar, maar is al langer werkzaam binnen het GIA waar hij verschillende rollen op zich nam. Zo was hij onder andere voorzitter van de Raad van Advies van het GIA. Daarnaast is hij als onderzoeker actief binnen het GIA op het vlak van de Mediterrane landschapsarcheologie.

In 1987 studeerde Peter Attema af in Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en in 1993 promoveerde hij op onderzoek naar nederzettingen in de Pontijnse regio tijdens de protohistorie en vroege Romeinse tijd. In zijn periode als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit was hij promotor van twaalf kandidaten in Archeologie en mede-promotor van twee kandidaten in Oude Geschiedenis. Op het vlak van onderzoek richt hij zich vooral op vroege urbanisatie in Midden- en Zuid-Italië, waar hij evenals in de omgeving van de Zwarte Zee (Krim, Oekraïne) veel onderzoeken en opgravingen coördineerde.

Meer informatie:

P.A.J. Attema
Publicaties

Laatst gewijzigd:06 augustus 2014 14:29

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...