Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Veel aandacht voor onderzoek naar jihadvideo’s door Pieter Nanninga

03 juni 2014

De aanstaande promotie van Pieter Nanninga over onderzoek naar de rol van zelfmoordaanslagen binnen de jihadistische beweging en de martelarenvideo’s die hiervoor worden gemaakt, zorgt voor veel media-aandacht. Hieronder een kort overzicht:

Medium

Datum

Volkskrant (€)

02-06

Dit is de Dag (Radio 1)

02-06

RTV Noord

02-06

Knevel en Van den Brink

02-06

NRC (€)

03-06

Trouw

03-06

Metro
03-06
De Kennis van Nu (NPO 1)
04-06

Universiteitskrant (engelstalig)

05-06

NRC (€)

10-06

Pieter Nanninga, docent bij Midden-Oostenstudies, promoveert op 16 juni aan de Rijksuniversiteit Groningen.De titel van het proefschrift luidt:Jihadism and suicide attacks: al-Qaeda, al-Sahab and the meanings of martyrdom.
Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:08

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.