Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Database met alle RUG-hoogleraren sinds 1614 online

24 juni 2014
Professor Betty Meyboom-de Jong
Professor Betty Meyboom-de Jong

Catalogus Professorum Academiae Groninganae: een database met biografische en iconografische gegevens over alle hoogleraren die vanaf 1614, het jaar van oprichting, aan de Groningse universiteit verbonden zijn geweest. Vanaf vandaag, dinsdag 24 juni 2014, is deze database online.

Voorgeschiedenis

De Catalogus Professorum is het resultaat van een groot project dat meer dan 10 jaar geleden is gestart en voorlopig ook nog niet beëindigd is. De Commissie Geschiedschrijving Rijksuniversiteit Groningen constateerde aan het begin van de 21ste eeuw dat de informatievoorziening over de geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen enige hiaten kende. Een compleet overzicht van alle hoogleraren (en hun publicaties) vanaf 1614 ontbrak bijvoorbeeld. Sindsdien zijn vrijwilligers van Universiteitsbibliotheek en Universiteitsmuseum hard aan het werk geweest om de database te vullen. De klus was zo omvangrijk dat ze uiteindelijk door de UB in een zelfstandig project werd omgezet.

Resultaat

Alles wat u ooit wilde weten over hoogleraren, hun positie, hun status, hun werk en hun beeltenis is nu bijeengebracht in deze Catalogus Professorum Academiae Groninganae.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Catalogus Professorum kunt u contact opnemen met Margreet Nieborg.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:33
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...