BAM Techniek geselecteerd voor renovatie UB

16 juni 2014
BAM Techniek heeft opdracht verworven voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische renovatie van de Universiteitsbibliotheek (UB) te Groningen. Het bijna dertig jaar oude bibliotheekgebouw zal meer studenten ontvangen, beter ingedeeld worden, worden verduurzaamd en technisch worden voorbereid worden op de (digitale) toekomst. BAM Techniek start met de engineeringswerkzaamheden in juni 2014.

Slim onderhoud en hinderbeperking
Met name de visie van BAM Techniek op prefabricage, slim onderhoud en hinderbeperking werden door de beoordelingscommissie als meerwaarde gezien bij toekenning van de opdracht. De universiteitsbibliotheek bevindt zich in het centrum van Groningen – recht tegenover het Academiegebouw. Het huidige pand is in 1987 in gebruik genomen.

Toekomstbestendiger en duurzamer
Technische verbeteringen maken het gerenoveerde gebouw toekomstbestendig en duurzamer. Niet alleen krijgen de meeste studentenwerkplekken een eigen stopcontact en wordt de capaciteit van het Wi-Fi-netwerk aanzienlijk vergroot, ook het binnenklimaat zal gezien de hogere bezoekersaantallen sterk verbeteren. De renovatie van het klimaatsysteem zorgt voor voldoende frisse lucht, een constante temperatuur en tegelijkertijd een fors lager energieverbruik. Zo bespaart de universiteitsbibliotheek flink op de kosten. Tevens zorgt dit verbeterde binnenklimaat - samen met energiezuinigere verlichting - er ook voor dat het energielabel van het gebouw stijgt van de B- naar de A-categorie. Dit past binnen de duurzaamheidstrategie van de Rijksuniversiteit Groningen.
Laatst gewijzigd:08 mei 2018 11:22
printOok beschikbaar in het: English