Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste lichting afgestudeerden aan Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

13 juni 2014

Binnenkort studeren de eerste studenten af aan de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs. Deze bijzondere opleiding combineert de reguliere pabo met de bachelor Pedagogische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Het Dagblad van het Noorden sprak met twee studenten uit de eerste lichting: Suzanne Velten en Annemiek Heikamp. Beide zijn al zeker van een baan. Na de zomer gaan aan de slag bij de Stichting Openbaar Onderwijs Oost-Groningen (SOOOG). SOOOG wil met de inzet van de academische geschoolde leerkrachten, in totaal nemen hebben zij er tien aangenomen, de kwaliteit van hun scholen in Oldambt, Pekela en Bellingwedde verbeteren.

De Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs is een samenwerkingsverband tussen de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool Groningen. Meer over de AOLB is te vinden op de opleidingspagina.

Laatst gewijzigd:21 januari 2016 15:08

Meer nieuws