Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Johann Bernoulli lezing 24: Bernoulli en de Wederopstanding, over wiskunde, wetenschap en geloof in de Gouden Eeuw

10 mei 2014

In het jubeljaar 2014, waarin de Groningse Universiteit zijn vierhonderdjarig bestaan viert, wordt ruime aandacht besteed aan het werk van Johann Bernoulli, wiens naam immers verbonden is aan de Groninger Universiteit. Dit wordt gedaan middels een drietal Bernoullilezingen. Deze drie lezingen vormen dit jaar een uitgebreide versie van de standaard jaarlijkse Johann Bernoullilezing.

10 mei 16:00 uur, Der Aakerk, Akerkhof 2, Groningen
Eric Jorink (Universiteit Leiden en Huygens Instituut Den Haag)
Bernoulli en de Wederopstanding, over wiskunde, wetenschap en geloof in de Gouden Eeuw

Deze lezing wordt gehouden in het kader van de reunie van wiskunde-alumni.

Meer informatie over deze lezing

Laatst gewijzigd:08 juli 2014 12:14

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...