Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Johann Bernoulli lezing 24: Bernoulli en de Wederopstanding, over wiskunde, wetenschap en geloof in de Gouden Eeuw

10 May 2014

In het jubeljaar 2014, waarin de Groningse Universiteit zijn vierhonderdjarig bestaan viert, wordt ruime aandacht besteed aan het werk van Johann Bernoulli, wiens naam immers verbonden is aan de Groninger Universiteit. Dit wordt gedaan middels een drietal Bernoullilezingen. Deze drie lezingen vormen dit jaar een uitgebreide versie van de standaard jaarlijkse Johann Bernoullilezing.

10 mei 16:00 uur, Der Aakerk, Akerkhof 2, Groningen
Eric Jorink (Universiteit Leiden en Huygens Instituut Den Haag)
Bernoulli en de Wederopstanding, over wiskunde, wetenschap en geloof in de Gouden Eeuw

Deze lezing wordt gehouden in het kader van de reunie van wiskunde-alumni.

Meer informatie over deze lezing

Last modified:31 May 2018 4.10 p.m.

More news

 • 15 February 2019

  UG comes to Drachten with a Master’s in Mechanical Engineering

  In the academic year 2019-2020, the University of Groningen will start a Master’s degree programme in Mechanical Engineering. The engineer Prof. Jacquelien Scherpen, who presides the Groningen Engineering Center (GEC), has referred to the programme...

 • 12 February 2019

  Maarten Loonen’s climate change grief

  For many years now, Maarten Loonen has seen first-hand how the climate has changed on Spitsbergen. He can talk for hours about geese, reindeer, glaciers and the immeasurable, still undiscovered nature on the Norwegian island. His main concern, though,...

 • 05 February 2019

  Master's programme in Nanoscience assessed as excellent for the 3rd time

  The Top Master's programme in Nanoscience has been assessed by an international peer review committee, organized by QANU, and their report has now been published and confirmed by the NVAO (Accreditation Organisation of the Netherlands and Flanders)...