Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Postdoctoral research into the archaeological landscape at Spitsbergen

02 mei 2014

Frigga Kruse, post-doctoral researcher at the Arctic Centre, will investigate the consequences of 400 years of natural resource exploitation for the environment of Spitsbergen in the European Arctic. Major industries during this period were whaling, hunting and trapping, and mining. The removal and introduction of species as well as changes in land use created a rich archaeological landscape but tell-tale signs are often overlooked or underestimated in modern environmental impact assessments. Her research is part of the NWO core program 'Anthropogenic Impact on Svalbard Ecosystems'.

17th century whaling remains influence vegetation on Spitsbergen
17th century whaling remains influence vegetation on Spitsbergen
Laatst gewijzigd:23 juli 2018 13:29

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.