Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Postdoctoral research into the archaeological landscape at Spitsbergen

02 mei 2014

Frigga Kruse, post-doctoral researcher at the Arctic Centre, will investigate the consequences of 400 years of natural resource exploitation for the environment of Spitsbergen in the European Arctic. Major industries during this period were whaling, hunting and trapping, and mining. The removal and introduction of species as well as changes in land use created a rich archaeological landscape but tell-tale signs are often overlooked or underestimated in modern environmental impact assessments. Her research is part of the NWO core program 'Anthropogenic Impact on Svalbard Ecosystems'.

17th century whaling remains influence vegetation on Spitsbergen
17th century whaling remains influence vegetation on Spitsbergen
Laatst gewijzigd:17 februari 2015 10:04

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...