Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Postdoctoral research into the archaeological landscape at Spitsbergen

02 mei 2014

Frigga Kruse, post-doctoral researcher at the Arctic Centre, will investigate the consequences of 400 years of natural resource exploitation for the environment of Spitsbergen in the European Arctic. Major industries during this period were whaling, hunting and trapping, and mining. The removal and introduction of species as well as changes in land use created a rich archaeological landscape but tell-tale signs are often overlooked or underestimated in modern environmental impact assessments. Her research is part of the NWO core program 'Anthropogenic Impact on Svalbard Ecosystems'.

17th century whaling remains influence vegetation on Spitsbergen
17th century whaling remains influence vegetation on Spitsbergen
Laatst gewijzigd:17 februari 2015 10:04

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...