Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sanne Kamerling in EenVandaag (Radio 1) over grote aanslag in West China

22 May 2014
Sanne Kamerling
Sanne Kamerling

Sanne Kamerling in EenVandaag (Radio 1) over grote aanslag in West China

EenVandaag:

In het noordwesten van China, in de regio Xinjiang, zijn bij een aanslag zeker 31 mensen omgekomen. Ongeveer 90 mensen raakten gewond. Twee voertuigen kwamen tot ontploffing toen ze inreden op bezoekers van een markt in Urumqi.

De voertuigen lagen vol met explosieven. Eén van de voertuigen explodeerde. De laatste tijd vinden er meer aanslagen plaats in de regio Xinjiang, veelal gepleegd door extremistische Oeigoeren. Het dodental van de aanslag van vandaag is het hoogste dodental als het gaat om etnisch geweld in de regio sinds 2009.

Wat willen de Oeigoeren en hoe reageert de Chinese overheid op dit terreurprobleem? We praten erover met Susanne Kamerling, onderzoekster verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Interview . . .

Andere Radio bijdragen over dit onderwerp van Sanne Kamerling

18 May 2014: Sanne Kamerling in "Bureau Buitenland" (Radio 1) over veiligheid in West China

China heeft 150 speciale gewapende politieteams ingezet in Beijing tegen straatterreur. Hoewel het niet met zoveel woorden wordt gezegd is de angst voor nieuwe aanslagen door Oeigoeren groot.

Vorige week raakten bij een steekpartij op het treinstation in Guangzhou in het Zuiden van China nog zes mensen gewond. Volgens de Chinezen de zoveelste aanslag gepleegd door Oeigoeren, een moslimminderheid uit de westelijke provincie Xinjiang meer en luister naar het radio fragment

17 november 2013: Sanne Kamerling, RUG en Clingendael, spreek in "Met het Oog op Morgen"(Radio 1, november 2013) over Oeigoers verzet in West China...

Andere Radio bijdragen van Sanne Kamerling

Last modified:24 July 2018 12.57 p.m.

More news

 • 18 October 2018

  New journal: Virtus

  Virtus is an independent, multidisciplinary and multilingual peer-reviewed journal with contributions on all aspects of the history of the nobility. It has just now been added to the University of Groningen Press journals list.

 • 16 October 2018

  Digital Society Conference Dutch universities

  Digital information technology is permeating society ever deeper. It is now clear that digitalization will radically change virtually every aspect of society, not only in the Netherlands but across the world. That is why 14 Dutch universities, associated...

 • 10 October 2018

  Students build Mesolithic hut

  In this video students will tell you what is so interesting about Mesolithic constructions that were built about 7000 years ago, and why experimental archaeology is a very insightful and astonishing subdiscipline.