Invitation: To join a presentation by NOS Correspondent in China, Marieke de Vries (in Dutch)

16 May 2014

De School voor Journalistiek in Zwolle (Christelijke Hogeschool Windesheim) en de Directie Azië en Oceanië (DAO) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken nodigen je uit voor een presentatie van

Marieke de Vries
NOS correspondente in China

Op 16 mei 2014 van 11 tot 13 uur,

Windesheim, Campus 2-6, Postbus 10090, 8000 GB Zwolle, 088 469 99 11

Voor en met studenten journalistiek en een twintigtal belangstellende studenten van andere, op Azie, gerichte opleidingen zal Marieke de Vries haar visie geven op de invloed van de snelle economische ontwikkeling op persvrijheid in China? Bovendien beantwoordt zij de vraag hoe je een wereldjournalist wordt.

Plaatsvervangend directeur van DAO, Jan Waltmans, zal in kort bestek uitleggen hoe vanuit een ambassade en vanuit het departement in Den Haag invulling wordt gegeven aan een dialoog met andere landen, waaronder China, over persvrijheid. Wat doe je op een ambassade en op het departement in de praktijk?

Voor studenten die een op Azië gerichte opleiding buiten Zwolle volgen zijn 20 plaatsen gereserveerd.

Je kunt je aanmelden bij suus.oudeweernink@minbuza.nl.

Last modified:09 March 2016 3.10 p.m.

More news

• 18 October 2018

New journal: Virtus

Virtus is an independent, multidisciplinary and multilingual peer-reviewed journal with contributions on all aspects of the history of the nobility. It has just now been added to the University of Groningen Press journals list.

• 16 October 2018

Digital Society Conference Dutch universities

Digital information technology is permeating society ever deeper. It is now clear that digitalization will radically change virtually every aspect of society, not only in the Netherlands but across the world. That is why 14 Dutch universities, associated...

• 10 October 2018

Students build Mesolithic hut

In this video students will tell you what is so interesting about Mesolithic constructions that were built about 7000 years ago, and why experimental archaeology is a very insightful and astonishing subdiscipline.