Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Invitation: To join a presentation by NOS Correspondent in China, Marieke de Vries (in Dutch)

16 May 2014

De School voor Journalistiek in Zwolle (Christelijke Hogeschool Windesheim) en de Directie Azië en Oceanië (DAO) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken nodigen je uit voor een presentatie van

Marieke de Vries
NOS correspondente in China

Op 16 mei 2014 van 11 tot 13 uur,

Windesheim, Campus 2-6, Postbus 10090, 8000 GB Zwolle, 088 469 99 11

Voor en met studenten journalistiek en een twintigtal belangstellende studenten van andere, op Azie, gerichte opleidingen zal Marieke de Vries haar visie geven op de invloed van de snelle economische ontwikkeling op persvrijheid in China? Bovendien beantwoordt zij de vraag hoe je een wereldjournalist wordt.

Plaatsvervangend directeur van DAO, Jan Waltmans, zal in kort bestek uitleggen hoe vanuit een ambassade en vanuit het departement in Den Haag invulling wordt gegeven aan een dialoog met andere landen, waaronder China, over persvrijheid. Wat doe je op een ambassade en op het departement in de praktijk?

Voor studenten die een op Azië gerichte opleiding buiten Zwolle volgen zijn 20 plaatsen gereserveerd.

Je kunt je aanmelden bij suus.oudeweernink@minbuza.nl.

Last modified:09 March 2016 3.10 p.m.

More news

 • 09 January 2019

  French attention for our Special Collections

  The Société bibliographique de France, a French society of book researchers and book historians, interviewed our curator Alisa van de Haar about the Groningen Special Collections department. In the (French language) interview, Van de Haar talks about...

 • 08 January 2019

  Lighting the flame for literature

  For Mathijs Sanders, literature and life are synonymous. He lives with it and for it and shares his love of it with anyone who will listen. As Professor of Modern Dutch Literature, he even makes his living from it. He considers himself fortunate. ‘There...

 • 18 December 2018

  Populism is hitting the charts

  The ‘Top 2000’ season is once again upon us: some people hate it, others wish it lasted longer. Compiling this list of the ‘best’ pop songs goes hand-in-hand with lobbying efforts to get particular songs to chart highly. Why is that so important to...