Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Garrie van Pinxteren (Journalistiek) over China en de media op Radio 5

05 mei 2014

China en de media

De Kennis van Nu | 5 mei 2014 | Radio 5

In China maakt de staatspers de dienst uit. Toch is er zelfs daar ruimte voor onafhankelijke bloggers en kritische journalistiek.

Chinese journalisten zijn eraan gewend om in twee werelden te leven. Er is de officiële wereld, waarin je opschrijft wat er als journalist van je wordt verwacht, en er is een informele wereld, waarbinnen je veel meer kunt zeggen wat je werkelijk denkt.
Daarover vertelt Garrie van Pinxteren, zij is als visiting senior research fellow verbonden aan instituut Clingen­dael. Ze werkt momenteel aan een proefschrift over Chinese journalisten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tot eind 2008 woonde ze in China, waar ze onder meer correspondent was voor de NOS en voor NRC Handelsblad. . . meer en luister
Laatst gewijzigd:29 oktober 2016 00:14

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.