Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Garrie van Pinxteren (Journalistiek) over China en de media op Radio 5

05 mei 2014

China en de media

De Kennis van Nu | 5 mei 2014 | Radio 5

In China maakt de staatspers de dienst uit. Toch is er zelfs daar ruimte voor onafhankelijke bloggers en kritische journalistiek.

Chinese journalisten zijn eraan gewend om in twee werelden te leven. Er is de officiële wereld, waarin je opschrijft wat er als journalist van je wordt verwacht, en er is een informele wereld, waarbinnen je veel meer kunt zeggen wat je werkelijk denkt.
Daarover vertelt Garrie van Pinxteren, zij is als visiting senior research fellow verbonden aan instituut Clingen­dael. Ze werkt momenteel aan een proefschrift over Chinese journalisten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tot eind 2008 woonde ze in China, waar ze onder meer correspondent was voor de NOS en voor NRC Handelsblad.
Laatst gewijzigd:23 juli 2018 15:29

Meer nieuws