Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Garrie van Pinxteren (Journalistiek) over China en de media op Radio 5

05 May 2014

China en de media

De Kennis van Nu | 5 mei 2014 | Radio 5

In China maakt de staatspers de dienst uit. Toch is er zelfs daar ruimte voor onafhankelijke bloggers en kritische journalistiek.

Chinese journalisten zijn eraan gewend om in twee werelden te leven. Er is de officiële wereld, waarin je opschrijft wat er als journalist van je wordt verwacht, en er is een informele wereld, waarbinnen je veel meer kunt zeggen wat je werkelijk denkt.
Daarover vertelt Garrie van Pinxteren, zij is als visiting senior research fellow verbonden aan instituut Clingen­dael. Ze werkt momenteel aan een proefschrift over Chinese journalisten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tot eind 2008 woonde ze in China, waar ze onder meer correspondent was voor de NOS en voor NRC Handelsblad.
Last modified:23 July 2018 3.29 p.m.

More news

 • 11 December 2018

  Investigating cesspits to discover age-old recipes (video)

  Archaeologist Merit Hondelink studies the eating habits of Dutch urban populations between the 16th and 18th centuries. To this end, she takes samples from old cesspits to find traces of prepared food. Hondelink also cooks long-forgotten dishes herself,...

 • 07 December 2018

  New special issue Stem- Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie has published a new special issue "Research Tutorials by Dutch-speaking researchers abroad, part II ".

 • 03 December 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.