Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

CEASG Launch Conference on 'East Asia and the European Union: strong Economics, weak Politics?' 8-9 May 2014

08 mei 2014

8-9 May 2014, University of Groningen, Senate room, Academy Building

When people in East Asia reflect on Europe nowadays, their immediate association is likely to be the Eurozone debt crisis. Asian countries, particularly China, monitor the crisis with fervent interest because the EU is one of their largest export markets. Mutual economic relations seem to be affected by lower demand and expectations. Yet, despite the crisis, the EU can still make its influence felt in Asia, particularly in the area of trade. After all, the countries taking part in the Asia-Europe Meeting (ASEM) together represent more than 60 percent of global commerce.

More information on the Call for Papers for this event can be found here. The call is closed for papers related to China and Japan. Contributions related to Korea and Mongolia are still welcomed.

Visit the conference website to view the conference programme, read about the paper presentations and find out more about the conference speakers.

Conference Poster
Conference Poster
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:40

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...