Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Alle uitzendingen online van docent tv-journalistiek Margo Smit bij de Universiteit van Nederland

27 mei 2014

Drs. Margo Smit, als docent tv-journalistiek verbonden aan de Master Journalistiek van de Faculteit der Letteren, heeft voor de Universiteit van Nederland een collegereeks verzorgd over het vak journalistiek. In korte videocolleges vertelt ze over verschillende en vaak actuele onderwerpen uit het vakgebied. De colleges zijn onderdeel van de Universiteit van Nederland, een project dat in het najaar van 2013 is opgestart en waar wekelijks colleges van de beste docenten van de Nederlandse universiteiten te zien zijn. Studenten en andere geïnteresseerden kunnen hun favoriete en meest inspirerende docenten voordragen. Iedere werkdag is er een nieuw college van ongeveer een kwartier te zien.

De colleges van Margo Smit:

·         Waarvoor hebben we nog journalisten nodig nu we Twitter hebben?
·         Waarom trappen journalisten in verhalen over poema’s op de Veluwe?
·         Waarom zetten klokkenluiders hun leven voor ons op het spel?
·         Waarom moet een goed journalist kunnen flirten?
·         Hoe zorgden journalisten ervoor dat gehaaide miljonairs wereldwijd weer belasting moeten betalen?

Margo Smit is sinds 2008 parttime werkzaam bij de Master Journalistiek en is gastdocent bij verschillende andere opleidingen in Nederland en België. Eerder was ze programmamaker voor onder andere KRO Reporter.
Laatst gewijzigd:08 juli 2014 14:49

Meer nieuws