Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Alle uitzendingen online van docent tv-journalistiek Margo Smit bij de Universiteit van Nederland

27 mei 2014

Drs. Margo Smit, als docent tv-journalistiek verbonden aan de Master Journalistiek van de Faculteit der Letteren, heeft voor de Universiteit van Nederland een collegereeks verzorgd over het vak journalistiek. In korte videocolleges vertelt ze over verschillende en vaak actuele onderwerpen uit het vakgebied. De colleges zijn onderdeel van de Universiteit van Nederland, een project dat in het najaar van 2013 is opgestart en waar wekelijks colleges van de beste docenten van de Nederlandse universiteiten te zien zijn. Studenten en andere geïnteresseerden kunnen hun favoriete en meest inspirerende docenten voordragen. Iedere werkdag is er een nieuw college van ongeveer een kwartier te zien.

De colleges van Margo Smit:

·         Waarvoor hebben we nog journalisten nodig nu we Twitter hebben?
·         Waarom trappen journalisten in verhalen over poema’s op de Veluwe?
·         Waarom zetten klokkenluiders hun leven voor ons op het spel?
·         Waarom moet een goed journalist kunnen flirten?
·         Hoe zorgden journalisten ervoor dat gehaaide miljonairs wereldwijd weer belasting moeten betalen?

Margo Smit is sinds 2008 parttime werkzaam bij de Master Journalistiek en is gastdocent bij verschillende andere opleidingen in Nederland en België. Eerder was ze programmamaker voor onder andere KRO Reporter.
Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:34

Meer nieuws

 • 20 mei 2019

  Aanstaand eredoctor Philipp Blom: een offroad historicus

  Vóór onze afspraak is aanstaand eredoctor historicus en filosoof Philipp Blom gebriefd dat hij zal worden ondervraagd over zijn werk en missie. Werk oké, maar een missie? 'Die heb ik niet', zegt Philipp Blom in vloeiend Nederlands aan de telefoon vanuit...

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.

 • 02 mei 2019

  Kampcommandant Gemmeker jarenlang bevreesd voor nieuwe rechtszaak

  Albert Gemmeker, commandant van kamp Westerbork, staat te boek als een correcte commandant, die volhield niet geweten te hebben wat er met de joden gebeurde. Hij kwam weg met een milde straf, maar werd later in Duitsland nog lange tijd onderzocht door...