Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Alle uitzendingen online van docent tv-journalistiek Margo Smit bij de Universiteit van Nederland

27 mei 2014

Drs. Margo Smit, als docent tv-journalistiek verbonden aan de Master Journalistiek van de Faculteit der Letteren, heeft voor de Universiteit van Nederland een collegereeks verzorgd over het vak journalistiek. In korte videocolleges vertelt ze over verschillende en vaak actuele onderwerpen uit het vakgebied. De colleges zijn onderdeel van de Universiteit van Nederland, een project dat in het najaar van 2013 is opgestart en waar wekelijks colleges van de beste docenten van de Nederlandse universiteiten te zien zijn. Studenten en andere geïnteresseerden kunnen hun favoriete en meest inspirerende docenten voordragen. Iedere werkdag is er een nieuw college van ongeveer een kwartier te zien.

De colleges van Margo Smit:

·         Waarvoor hebben we nog journalisten nodig nu we Twitter hebben?
·         Waarom trappen journalisten in verhalen over poema’s op de Veluwe?
·         Waarom zetten klokkenluiders hun leven voor ons op het spel?
·         Waarom moet een goed journalist kunnen flirten?
·         Hoe zorgden journalisten ervoor dat gehaaide miljonairs wereldwijd weer belasting moeten betalen?

Margo Smit is sinds 2008 parttime werkzaam bij de Master Journalistiek en is gastdocent bij verschillende andere opleidingen in Nederland en België. Eerder was ze programmamaker voor onder andere KRO Reporter.
Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:34

Meer nieuws

 • 06 september 2019

  Burgemeester Den Oudsten opent Letterenfestival op 14 september

  Op zaterdag 14 september vindt het eerste Groningse Letterenfestival plaats. Een dag waarop de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen haar deuren opent voor iedereen die belangstelling heeft voor alfa- en cultuurwetenschappen.

 • 05 september 2019

  Willem Wierbos nieuwe huisdichter RUG

  Willem Wierbos (24), student Geneeskunde, is de nieuwe huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen voor het studiejaar 2019-2020. Hij maakte indruk op de jury met zijn gedichten die midden in het studentenleven staan: ‘Willem is niet een dichter...

 • 03 september 2019

  Dictators op het eerste Letterenfestival

  Dictaturen in het Midden-Oosten kennen vele gezichten. Toch is er volgens Kiki Santing een patroon te ontdekken. Op het eerste Letterenfestival vertelt ze er meer over in een korte lezing.