Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Europese onderwijsprijs voor Rosalind Franklin Fellow Dr. Monika Báar

19 mei 2014

Dr. Monika Báar, Rosalind Franklin Fellow aan de Faculteit der Letteren, heeft onlangs de European Award for Excellence in Teaching in the Social Sciences and Humanities 2013-2014 toegekend gekregen van de Central European University (CEU). Zij is uitgenodigd om de prijs op 19 september in ontvangst te nemen in Budapest, tijdens de CEU openingsceremonie.

De selectiecommissie, onder leiding van Emeritus hoogleraar Patricia Albjerg Graham van Harvard University, was zeer onder de indruk van Dr. Báars prestaties op internationaal gebied, haar interdisciplinaire belangen en haar uitzonderlijke aandacht voor de wensen van studenten.

De Europese onderwijsprijs is voor het eerst uitgereikt in 2011, geïnitieerd als pan-Europees project door de Central European University ter gelegenheid van zijn 20 jarig bestaan. Het doel van de award is het stimuleren en promoten van ‘excellence in teaching’ in het Europees Hoger Onderwijs. De award gaat samen met de Diener Prize van 5000 euro.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:40

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...