Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Europese onderwijsprijs voor Rosalind Franklin Fellow Dr. Monika Báar

19 mei 2014

Dr. Monika Báar, Rosalind Franklin Fellow aan de Faculteit der Letteren, heeft onlangs de European Award for Excellence in Teaching in the Social Sciences and Humanities 2013-2014 toegekend gekregen van de Central European University (CEU). Zij is uitgenodigd om de prijs op 19 september in ontvangst te nemen in Budapest, tijdens de CEU openingsceremonie.

De selectiecommissie, onder leiding van Emeritus hoogleraar Patricia Albjerg Graham van Harvard University, was zeer onder de indruk van Dr. Báars prestaties op internationaal gebied, haar interdisciplinaire belangen en haar uitzonderlijke aandacht voor de wensen van studenten.

De Europese onderwijsprijs is voor het eerst uitgereikt in 2011, geïnitieerd als pan-Europees project door de Central European University ter gelegenheid van zijn 20 jarig bestaan. Het doel van de award is het stimuleren en promoten van ‘excellence in teaching’ in het Europees Hoger Onderwijs. De award gaat samen met de Diener Prize van 5000 euro.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:40

Meer nieuws

 • 19 november 2018

  Jelle Zijlstra: de man die goed was in gelijk krijgen

  Honderd jaar na de geboorte van oud-premier Jelle Zijlstra ligt er een biografie over de eerste Nederlandse politicus die met zijn economische vakkennis een succesvol imago in de politiek imago wist op te bouwen. Historicus Jonne Harmsma promoveert...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...