Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Europese onderwijsprijs voor Rosalind Franklin Fellow Dr. Monika Báar

19 mei 2014

Dr. Monika Báar, Rosalind Franklin Fellow aan de Faculteit der Letteren, heeft onlangs de European Award for Excellence in Teaching in the Social Sciences and Humanities 2013-2014 toegekend gekregen van de Central European University (CEU). Zij is uitgenodigd om de prijs op 19 september in ontvangst te nemen in Budapest, tijdens de CEU openingsceremonie.

De selectiecommissie, onder leiding van Emeritus hoogleraar Patricia Albjerg Graham van Harvard University, was zeer onder de indruk van Dr. Báars prestaties op internationaal gebied, haar interdisciplinaire belangen en haar uitzonderlijke aandacht voor de wensen van studenten.

De Europese onderwijsprijs is voor het eerst uitgereikt in 2011, geïnitieerd als pan-Europees project door de Central European University ter gelegenheid van zijn 20 jarig bestaan. Het doel van de award is het stimuleren en promoten van ‘excellence in teaching’ in het Europees Hoger Onderwijs. De award gaat samen met de Diener Prize van 5000 euro.

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:34

Meer nieuws

 • 13 juni 2019

  Zito Ysenbaert winnaar Gerrit Krolprijs 2019

  Zito Ysenbaert is de eerste winnaar van de Gerrit Krolprijs, de essaywedstrijd van de RUG.

 • 20 mei 2019

  Eredoctor Philipp Blom: een offroad historicus

  Vóór onze afspraak is aanstaand eredoctor historicus en filosoof Philipp Blom gebriefd dat hij zal worden ondervraagd over zijn werk en missie. Werk oké, maar een missie? 'Die heb ik niet', zegt Philipp Blom in vloeiend Nederlands aan de telefoon vanuit...

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.