Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Politici aan de talkshowtafel

13 mei 2014

Hoe wordt je politieke mening door de media beïnvloed? Dit was een vraag die binnenkwam bij de lustrumactie "400 dagen voor 400 vragen". In een gesprek met de vragensteller bleek dat het vooral ging om de behandeling van politici in talkshows (door presentatoren, beelden, andere gasten) en dat de vragensteller vooral streeft naar bewustwording van de kijker dat je daardoor beïnvloed kunt worden in je mening over de politicus en zijn of haar standpunten.

Om een antwoord op deze vraag te krijgen organiseert de Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie:

Een interactieve talkshow: "Politici aan de talkshowtafel"

Aan de vooravond van de Europese verkiezingen zullen verschillende gasten zich met het publiek buigen over de gunst van de kiezer en kijker. Promovenda bij journalistiek Birte Schohaus geeft een kijkje in de keuken van talkshows. Wat voor keuzes worden er gemaakt om aantrekkelijke televisie te maken en welke effecten heeft dat? Natuurlijk toont zij daarbij ook interessante voorbeeldfragmenten. Daarnaast zijn 4 lokale politici te gast om meer te vertellen over hun ervaring met de media. Hoe kun je de media gebruiken om je boodschap over te brengen? En wanneer werkt een media optreden niet in je voordeel? Mattias Gijsbertsen (Groen Links), Maarten van der Laan (PvdA), Carlo Schimmel (D66) en Jimmy Dijk (SP) worden geïnterviewd. Uw talkshowhost is aanstormend journalistiek talent Arjen Hoekstra van Scherp!media. Zonder tv-camera's, maar hopelijk mét een geïnteresseerd publiek.

Samenvatting

 • Wat? Een interactieve talkshow over de wisselwerking tussen politiek en media
 • Wanneer? Dinsdag 20 mei
 • Waar? Academiegebouw, zaal A3
 • Hoe laat? 19.30 uur
Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:34

Meer nieuws

 • 13 juni 2019

  Zito Ysenbaert winnaar Gerrit Krolprijs 2019

  Zito Ysenbaert is de eerste winnaar van de Gerrit Krolprijs, de essaywedstrijd van de RUG.

 • 20 mei 2019

  Eredoctor Philipp Blom: een offroad historicus

  Vóór onze afspraak is aanstaand eredoctor historicus en filosoof Philipp Blom gebriefd dat hij zal worden ondervraagd over zijn werk en missie. Werk oké, maar een missie? 'Die heb ik niet', zegt Philipp Blom in vloeiend Nederlands aan de telefoon vanuit...

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.