Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Politici aan de talkshowtafel

13 mei 2014

Hoe wordt je politieke mening door de media beïnvloed? Dit was een vraag die binnenkwam bij de lustrumactie "400 dagen voor 400 vragen". In een gesprek met de vragensteller bleek dat het vooral ging om de behandeling van politici in talkshows (door presentatoren, beelden, andere gasten) en dat de vragensteller vooral streeft naar bewustwording van de kijker dat je daardoor beïnvloed kunt worden in je mening over de politicus en zijn of haar standpunten.

Om een antwoord op deze vraag te krijgen organiseert de Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie:

Een interactieve talkshow: "Politici aan de talkshowtafel"

Aan de vooravond van de Europese verkiezingen zullen verschillende gasten zich met het publiek buigen over de gunst van de kiezer en kijker. Promovenda bij journalistiek Birte Schohaus geeft een kijkje in de keuken van talkshows. Wat voor keuzes worden er gemaakt om aantrekkelijke televisie te maken en welke effecten heeft dat? Natuurlijk toont zij daarbij ook interessante voorbeeldfragmenten. Daarnaast zijn 4 lokale politici te gast om meer te vertellen over hun ervaring met de media. Hoe kun je de media gebruiken om je boodschap over te brengen? En wanneer werkt een media optreden niet in je voordeel? Mattias Gijsbertsen (Groen Links), Maarten van der Laan (PvdA), Carlo Schimmel (D66) en Jimmy Dijk (SP) worden geïnterviewd. Uw talkshowhost is aanstormend journalistiek talent Arjen Hoekstra van Scherp!media. Zonder tv-camera's, maar hopelijk mét een geïnteresseerd publiek.

Samenvatting

  • Wat? Een interactieve talkshow over de wisselwerking tussen politiek en media
  • Wanneer? Dinsdag 20 mei
  • Waar? Academiegebouw, zaal A3
  • Hoe laat? 19.30 uur
Laatst gewijzigd:07 november 2018 13:35

Meer nieuws