Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Cooperation Groningen and Universidade de São Paulo: first thesis defense in Nuclear Medicine

01 april 2014

On 13 January 2014, Daniele de Paula Faria defended her thesis at the University of Groningen. Daniele was the first student to graduate within the collaboration established between the faculties of Medical Sciences of the University of Groningen (RUG) and the Universidade de São Paulo (USP) in 2011. The success of Daniele's research reflects the strong collaboration in nuclear medicine that has been established between the supervisors on either side, prof. dr. Carlos Buchpiguel (USP) and prof. dr. Rudi Dierckx and dr. Erik de Vries (RUG).

The cooperation between USP and RUG in medical sciences is part of a larger internationalization strategy designed by the University Medical Center Groningen and laid down in its Abel Tasman Talent Program (ATTP). ATTP is centered around the development of high-quality international strategic partnerships and the establishment of research collaborations between Principal Investigators.

In addition to Daniele, currently five other USP students are enrolled in the ATTP sandwich PhD program. Her supervisor dr. Erik de Vries has been awarded a Special Visiting Researcher grant from Science without Borders to further strengthen the collaboration.

More information:

Laatst gewijzigd:04 mei 2018 11:09

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...