Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Cooperation Groningen and Universidade de São Paulo: first thesis defense in Nuclear Medicine

01 april 2014

On 13 January 2014, Daniele de Paula Faria defended her thesis at the University of Groningen. Daniele was the first student to graduate within the collaboration established between the faculties of Medical Sciences of the University of Groningen (RUG) and the Universidade de São Paulo (USP) in 2011. The success of Daniele's research reflects the strong collaboration in nuclear medicine that has been established between the supervisors on either side, prof. dr. Carlos Buchpiguel (USP) and prof. dr. Rudi Dierckx and dr. Erik de Vries (RUG).

The cooperation between USP and RUG in medical sciences is part of a larger internationalization strategy designed by the University Medical Center Groningen and laid down in its Abel Tasman Talent Program (ATTP). ATTP is centered around the development of high-quality international strategic partnerships and the establishment of research collaborations between Principal Investigators.

In addition to Daniele, currently five other USP students are enrolled in the ATTP sandwich PhD program. Her supervisor dr. Erik de Vries has been awarded a Special Visiting Researcher grant from Science without Borders to further strengthen the collaboration.

More information:

Laatst gewijzigd:04 mei 2018 11:09

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...