Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Cooperation Groningen and Universidade de São Paulo: first thesis defense in Nuclear Medicine

01 april 2014

On 13 January 2014, Daniele de Paula Faria defended her thesis at the University of Groningen. Daniele was the first student to graduate within the collaboration established between the faculties of Medical Sciences of the University of Groningen (RUG) and the Universidade de São Paulo (USP) in 2011. The success of Daniele's research reflects the strong collaboration in nuclear medicine that has been established between the supervisors on either side, prof. dr. Carlos Buchpiguel (USP) and prof. dr. Rudi Dierckx and dr. Erik de Vries (RUG).

The cooperation between USP and RUG in medical sciences is part of a larger internationalization strategy designed by the University Medical Center Groningen and laid down in its Abel Tasman Talent Program (ATTP). ATTP is centered around the development of high-quality international strategic partnerships and the establishment of research collaborations between Principal Investigators.

In addition to Daniele, currently five other USP students are enrolled in the ATTP sandwich PhD program. Her supervisor dr. Erik de Vries has been awarded a Special Visiting Researcher grant from Science without Borders to further strengthen the collaboration.

More information:

Laatst gewijzigd:27 juli 2017 09:52

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...