Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

"The Netherlands' Foreign Policy Focus on Asia" by diplomat Alex Oosterwijk, Ministry of Foreign Affairs, CEASG/Azie Caroussel-seminar (and win a visit to the Asia desk of the Ministry)

11 april 2014

CEASG/Azie Caroussel-seminar: diplomat Alex Oosterwijk of the Ministry of Foreign Affairs on "The Netherlands' Foreign Policy focus on Asia" (... and win a visit to Asia Desk of the Ministry)

11 April 2014, 11:00-13:00

Harmony Building, room 1313.0013

Language: english

All welcome.

During the seminar three students will be selected to visit and meet the Asia Department of the Ministry for Foreign Affairs, The Hague.

Speaker: Alex Oosterwijk studied History at the University of Groningen from 1990 to 1995. After finishing his military service, Alex Oosterwijk joined the Dutch Ministry of Foreign Affairs in 1996. Alex has had diplomatic postings in Bosnia-Herzegovina, Albania, Kosovo and in Austria at the OSCE Headquarters in Vienna. He has worked at the Netherlands Embassy in Moscow (Russia) and New Delhi (India) and in 2009 lived and worked in Uruzgan Province Southern Afghanistan as NATO Political Advisor. Alex Oosterwijk currently works at the Asia Department of the Ministry of Foreign Affairs as policy coordinator for Asian countries such as India, Pakistan, Afghanistan, Japan, South Korea & North Korea.

Preceding the seminar: short introduction to East Asian Studies at the University of Groningen.

Moderator Dr. Hans Meijer (IRIO).

Alex Oosterwijk
Alex Oosterwijk
Laatst gewijzigd:30 oktober 2015 16:56

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....