Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Herman Hoen visiting professor aan Johns Hopkins University

24 april 2014

Herman W. Hoen (leerstoelhouder Internationale Politieke Economie) wordt visiting professor aan de Johns Hopkins University. Hij zal aan de School of Advanced International Studies (SAIS) in Bologna onderwijs- en onderzoektaken verrichten op het terrein van economische integratie en transformatie in Europa. In samenwerking met professor Richard Pomfret wordt gewerkt aan een onderzoek over de dynamiek van economische ordes in Centraal-Azië.

Het onderzoek over Centraal-Azië maakt deel uit van een project over globalisering en institutionele verandering en richt zich op de vraag in hoeverre wereldwijd een convergerende trend van institutionele ordes zichtbaar is. De gedachte is dat er binnen de grote economische blokken weliswaar convergentie kan worden waargenomen, maar dat tussen deze blokken eerder sprake is van divergentie. Globalisering leidt dus niet vanzelfsprekend tot een kleinere wereld en de vraag is: ‘hoe kan deze dynamiek in de politiek-economische ordening worden verklaard?’

Over prof.dr. H.W. Hoen

Herman W. Hoen (1960) behaalde in 1988 cum laude zijn Ma-diploma in Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1992 promoveerde hij op zijn onderzoek naar politieke en economische hervormingen in Hongarije gedurende de jaren ’70 en ’80 van de 20e eeuw. Tijdens zijn promotieonderzoek werkte hij aan de Budapesti Közgazdaság Tudományi Egyetem (Budapest University of Economics), tegenwoordig bekend als Corvinus University of Budapest . Nadat hij zijn onderzoek voltooid had werd hij research fellow bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) . Momenteel is hij hoogleraar Internationale Politieke Economie bij de afdeling Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was gasthoogleraar bij de Georg August Univerisität (Göttingen), de Europa Universität Viadrina (Frankfurt/Oder), en Bilkent University (Ankara).

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:40

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...