Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Herman Hoen visiting professor aan Johns Hopkins University

24 april 2014

Herman W. Hoen (leerstoelhouder Internationale Politieke Economie) wordt visiting professor aan de Johns Hopkins University. Hij zal aan de School of Advanced International Studies (SAIS) in Bologna onderwijs- en onderzoektaken verrichten op het terrein van economische integratie en transformatie in Europa. In samenwerking met professor Richard Pomfret wordt gewerkt aan een onderzoek over de dynamiek van economische ordes in Centraal-Azië.

Het onderzoek over Centraal-Azië maakt deel uit van een project over globalisering en institutionele verandering en richt zich op de vraag in hoeverre wereldwijd een convergerende trend van institutionele ordes zichtbaar is. De gedachte is dat er binnen de grote economische blokken weliswaar convergentie kan worden waargenomen, maar dat tussen deze blokken eerder sprake is van divergentie. Globalisering leidt dus niet vanzelfsprekend tot een kleinere wereld en de vraag is: ‘hoe kan deze dynamiek in de politiek-economische ordening worden verklaard?’

Over prof.dr. H.W. Hoen

Herman W. Hoen (1960) behaalde in 1988 cum laude zijn Ma-diploma in Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1992 promoveerde hij op zijn onderzoek naar politieke en economische hervormingen in Hongarije gedurende de jaren ’70 en ’80 van de 20e eeuw. Tijdens zijn promotieonderzoek werkte hij aan de Budapesti Közgazdaság Tudományi Egyetem (Budapest University of Economics), tegenwoordig bekend als Corvinus University of Budapest . Nadat hij zijn onderzoek voltooid had werd hij research fellow bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) . Momenteel is hij hoogleraar Internationale Politieke Economie bij de afdeling Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was gasthoogleraar bij de Georg August Univerisität (Göttingen), de Europa Universität Viadrina (Frankfurt/Oder), en Bilkent University (Ankara).

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:40

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

 • 08 oktober 2018

  Computationeel taalkundigen te terughoudend in delen van onderzoeksdata en zelfgeschreven software

  Onderzoekers binnen de computationele taalkunde zijn nog onvoldoende bereid hun onderzoeksdata en benodigde zelf geschreven software en commando’s te delen met andere onderzoekers. Dat concluderen RUG-wetenschappers Martijn Wieling, Josine Rawee en...