Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof.dr. Wil Verhoeven betrokken bij Duits onderzoek naar netwerkculturen

17 april 2014

Het ministerie van onderwijs in de Duitse deelstaat Niedersachsen heeft onlangs een aanvraag toegekend voor onderzoek naar `Participatory Culture´. Eén van de betrokkenen is prof.dr. Wil Verhoeven van de afdeling American Studies.

Het onderzoek is ingediend door een consortium onder penvoerderschap van prof.dr. Martin Butler van de Universiteit van Oldenburg.

Het onderzoek richt zich op netwerk culturen, die de wereld steeds meer omvatten dankzij moderne communicatietechnieken. Ook wordt gekeken naar de nieuwe sociaal-politieke structuren die daaruit voortvloeien. Wil Verhoeven is betrokken bij het project in het kader van de internationale verankering van het onderzoek.

De 1 miljoen euro is beschikbaar gesteld voor 15 aio-plaatsen, en middelen voor masterclasses, workshops en summerschools. Het project start op 1 oktober 2014.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:40

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.