Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof.dr. Wil Verhoeven betrokken bij Duits onderzoek naar netwerkculturen

17 april 2014

Het ministerie van onderwijs in de Duitse deelstaat Niedersachsen heeft onlangs een aanvraag toegekend voor onderzoek naar `Participatory Culture´. Eén van de betrokkenen is prof.dr. Wil Verhoeven van de afdeling American Studies.

Het onderzoek is ingediend door een consortium onder penvoerderschap van prof.dr. Martin Butler van de Universiteit van Oldenburg.

Het onderzoek richt zich op netwerk culturen, die de wereld steeds meer omvatten dankzij moderne communicatietechnieken. Ook wordt gekeken naar de nieuwe sociaal-politieke structuren die daaruit voortvloeien. Wil Verhoeven is betrokken bij het project in het kader van de internationale verankering van het onderzoek.

De 1 miljoen euro is beschikbaar gesteld voor 15 aio-plaatsen, en middelen voor masterclasses, workshops en summerschools. Het project start op 1 oktober 2014.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:40

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.