About usNews and EventsNews articles

Dr. Pascal Gielen ontvangt NWO-subsidie voor Sustainable Creativity in Post-Fordist Creative Industries

17 april 2014

De NWO Stuurgroep Creatieve Industrie honoreerde onlangs een KIEM-aanvraag van Dr. Pascal Gielen, Ass. Prof. Sociology of Art and Cultural Politics voor het onderzoek Sustainable Creativity in Post-Fordist Creative Industries.

De werknemers binnen de creatieve industrieën hebben steeds meer te kampen met onzekere loopbanen en de permanente eis om creatief te zijn. Creativiteit is echter geen onuitputtelijke bron. Met de KIEM-financiering van 15.000 euro verkennen drie consortia van onderzoekers en publieke en private partners (waaronder het project van Gielen) hoe zij voor sectoren van de creatieve industrie nieuwe samenwerkingsverbanden kunnen opzetten.

Over Dr. Pascal Gielen

Pascal Gielen (1970) is Director van het Expertisecentrum Arts in Society aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij associate Professor sociology of art is. Hij leidt ook de onderzoeksgroep en boekseries ‘Arts in Society’(Fontys School for Fine and Performing Arts, Tilburg). Gielen heeft diverse boeken geschreven over hedendaagse kunst, cultureel erfgoed en culturele politiek.

NWO

Dr. Pascal Gielen