Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Studenten Geschiedenis RUG vallen veelvuldig in de prijzen

16 april 2014

De afgelopen tijd zijn maar liefst vier (oud-) studenten Geschiedenis van de Faculteit der Letteren in de prijzen gevallen. Op vrijdag 11 april heeft Cora Zwart de Dr. P.A. Tiele Stichting Scriptieprijs ontvangen. Ook een andere oud-studente Geschiedenis ontving onlangs een scriptieprijs. Rosa Deen won de Skriptiepijs van 2013 van historisch Tijdschrift Skript. Op maandag 14 april is Yoran Staas, de Rookie geworden van de Groninger Persprijs. Oud-student Wiebe de Graaf won afgelopen maandag de Erik Hazelhoff Roelfzema Jong Talentprijs.

Cora Zwart: Dr. P.A. Tiele Stichting Scriptieprijs

Cora Zwart, studente van de Research Master Classical Medieval and Renaissance Studies met specialisatie Middeleeuwse geschiedenis, ontving de Dr. P.A. Tiele Stichting Scriptieprijs voor haar scriptie Lezen ‘tot salicheit der sielen’. De betekenis en invloed van de nalatenschap van Elisabeth De Grutere († 03-08-1500) van zeventig religieuze volkstalige boeken aan het begijnhof Onze Lieve Vrouwe Ter Hooie te Ghent. De prijs wordt elk jaar uitgereikt door de Tiele-Stichting voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap in de ruimste zin van het woord.

Bekijk hier het juryrapport:

http://www.tiele-stichting.nl/Home/Activiteiten/Scriptieprijs.

Rosa Deen: Skriptieprijs 2013

Rosa Deen won de Skriptieprijs 2013 met haar bachelorscriptie ‘Approaching the barking, purring, growling but never speaking animal: The influence of animal studies on historians’. De prijs is in het leven geroepen door Skript Historisch Tijdschrift, een onafhankelijk wetenschappelijk blad dat vier maal per jaar verschijnt. Binnenkort komt een artikel gebaseerd op Rosa’s scriptie in Skript te staan.

Yoran Staas: Rookie Groninger Persprijs

Yoran Staas, student geschiedenis, is de Rookie geworden van de Groninger Persprijs. Volgens de jury onderscheidt hij zich van andere filmende journalisten door zijn vertellende manier van filmen. Hij is in staat om in twee minuten een mooi en intelligent gemaakt portret neer te zetten, aldus de jury. Hij werkt nog niet zo lang bij de UK, maar begon al op zijn dertiende met filmen. De Rookie bestaat uit een bedrag van vijfhonderd euro.

Wiebe de Graaf: Erik Hazelhoff Roelfzema Jong Talentprijs

Zie het aparte bericht over oud-student Geschiedenis Wiebe de Graaf die op 14 april de Erik Hazelhoff Roelfzema Jong Talentprijs ontving.

Laatst gewijzigd:07 juni 2019 11:03

Meer nieuws

 • 16 juli 2019

  Anthonya Visser nieuwe decaan Faculteit der Letteren

  Het College van Bestuur van de RUG benoemtprof. dr. Anthonya (Thony) Visser per 1 november 2019tot nieuwe decaan van de Faculteit der Letteren, voor een periode van vier jaar. Het faculteitsbestuur van Letteren is er trots op een ervaren academische...

 • 16 juli 2019

  Anthonya Visser nieuwe decaan Faculteit der Letteren

  Het College van Bestuur van de RUG benoemtprof. dr. Anthonya (Thony) Visser per 1 november 2019 tot nieuwe decaan van de Faculteit der Letteren

 • 16 juli 2019

  13 Veni-subsidies voor jonge Groningse onderzoekers

  Dertien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het UMCG krijgen van NWO een Veni-subsidie in het kader van de Vernieuwingsimpuls. Een mooi resultaat; vorig jaar ontvingen twaalf Groningers een Veni. Veni-subsidies zijn bestemd voor...