Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studenten Geschiedenis RUG vallen veelvuldig in de prijzen

16 april 2014

De afgelopen tijd zijn maar liefst vier (oud-) studenten Geschiedenis van de Faculteit der Letteren in de prijzen gevallen. Op vrijdag 11 april heeft Cora Zwart de Dr. P.A. Tiele Stichting Scriptieprijs ontvangen. Ook een andere oud-studente Geschiedenis ontving onlangs een scriptieprijs. Rosa Deen won de Skriptiepijs van 2013 van historisch Tijdschrift Skript. Op maandag 14 april is Yoran Staas, de Rookie geworden van de Groninger Persprijs. Oud-student Wiebe de Graaf won afgelopen maandag de Erik Hazelhoff Roelfzema Jong Talentprijs.

Cora Zwart: Dr. P.A. Tiele Stichting Scriptieprijs

Cora Zwart, studente van de Research Master Classical Medieval and Renaissance Studies met specialisatie Middeleeuwse geschiedenis, ontving de Dr. P.A. Tiele Stichting Scriptieprijs voor haar scriptie Lezen ‘tot salicheit der sielen’. De betekenis en invloed van de nalatenschap van Elisabeth De Grutere († 03-08-1500) van zeventig religieuze volkstalige boeken aan het begijnhof Onze Lieve Vrouwe Ter Hooie te Ghent. De prijs wordt elk jaar uitgereikt door de Tiele-Stichting voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap in de ruimste zin van het woord.

Bekijk hier het juryrapport:

http://www.tiele-stichting.nl/Home/Activiteiten/Scriptieprijs.

Rosa Deen: Skriptieprijs 2013

Rosa Deen won de Skriptieprijs 2013 met haar bachelorscriptie ‘Approaching the barking, purring, growling but never speaking animal: The influence of animal studies on historians’. De prijs is in het leven geroepen door Skript Historisch Tijdschrift, een onafhankelijk wetenschappelijk blad dat vier maal per jaar verschijnt. Binnenkort komt een artikel gebaseerd op Rosa’s scriptie in Skript te staan.

Yoran Staas: Rookie Groninger Persprijs

Yoran Staas, student geschiedenis, is de Rookie geworden van de Groninger Persprijs. Volgens de jury onderscheidt hij zich van andere filmende journalisten door zijn vertellende manier van filmen. Hij is in staat om in twee minuten een mooi en intelligent gemaakt portret neer te zetten, aldus de jury. Hij werkt nog niet zo lang bij de UK, maar begon al op zijn dertiende met filmen. De Rookie bestaat uit een bedrag van vijfhonderd euro.

Wiebe de Graaf: Erik Hazelhoff Roelfzema Jong Talentprijs

Zie het aparte bericht over oud-student Geschiedenis Wiebe de Graaf die op 14 april de Erik Hazelhoff Roelfzema Jong Talentprijs ontving.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:05

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...