Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studenten Geschiedenis RUG vallen veelvuldig in de prijzen

16 april 2014

De afgelopen tijd zijn maar liefst vier (oud-) studenten Geschiedenis van de Faculteit der Letteren in de prijzen gevallen. Op vrijdag 11 april heeft Cora Zwart de Dr. P.A. Tiele Stichting Scriptieprijs ontvangen. Ook een andere oud-studente Geschiedenis ontving onlangs een scriptieprijs. Rosa Deen won de Skriptiepijs van 2013 van historisch Tijdschrift Skript. Op maandag 14 april is Yoran Staas, de Rookie geworden van de Groninger Persprijs. Oud-student Wiebe de Graaf won afgelopen maandag de Erik Hazelhoff Roelfzema Jong Talentprijs.

Cora Zwart: Dr. P.A. Tiele Stichting Scriptieprijs

Cora Zwart, studente van de Research Master Classical Medieval and Renaissance Studies met specialisatie Middeleeuwse geschiedenis, ontving de Dr. P.A. Tiele Stichting Scriptieprijs voor haar scriptie Lezen ‘tot salicheit der sielen’. De betekenis en invloed van de nalatenschap van Elisabeth De Grutere († 03-08-1500) van zeventig religieuze volkstalige boeken aan het begijnhof Onze Lieve Vrouwe Ter Hooie te Ghent. De prijs wordt elk jaar uitgereikt door de Tiele-Stichting voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap in de ruimste zin van het woord.

Bekijk hier het juryrapport:

http://www.tiele-stichting.nl/Home/Activiteiten/Scriptieprijs.

Rosa Deen: Skriptieprijs 2013

Rosa Deen won de Skriptieprijs 2013 met haar bachelorscriptie ‘Approaching the barking, purring, growling but never speaking animal: The influence of animal studies on historians’. De prijs is in het leven geroepen door Skript Historisch Tijdschrift, een onafhankelijk wetenschappelijk blad dat vier maal per jaar verschijnt. Binnenkort komt een artikel gebaseerd op Rosa’s scriptie in Skript te staan.

Yoran Staas: Rookie Groninger Persprijs

Yoran Staas, student geschiedenis, is de Rookie geworden van de Groninger Persprijs. Volgens de jury onderscheidt hij zich van andere filmende journalisten door zijn vertellende manier van filmen. Hij is in staat om in twee minuten een mooi en intelligent gemaakt portret neer te zetten, aldus de jury. Hij werkt nog niet zo lang bij de UK, maar begon al op zijn dertiende met filmen. De Rookie bestaat uit een bedrag van vijfhonderd euro.

Wiebe de Graaf: Erik Hazelhoff Roelfzema Jong Talentprijs

Zie het aparte bericht over oud-student Geschiedenis Wiebe de Graaf die op 14 april de Erik Hazelhoff Roelfzema Jong Talentprijs ontving.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:05

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.