Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Roofbouw op cultuur slecht voor economie en democratie

15 april 2014

De roofbouw die gepleegd wordt op het gemeenschappelijke culturele bezit pakt op termijn niet alleen desastreus uit voor de culturele sector zelf, maar ook voor de (creatieve) economie, die zichzelf steeds afhankelijker heeft gemaakt van de creatieve kracht die uitgaat van cultuur, en voor de politiek, die voor democratisch draagvlak afhankelijk is van een solide gemeenschap. De cultuursector is er om de samenleving hier bewust van te maken. Dit concluderen onderzoekers van de Faculteit der Letteren in het rapport ‘De Waarde van Cultuur’ dat zij in opdracht van de Vlaamse overheid maakten.

Lees meer:

https://www.rug.nl/cultuuronderwijs/bibliotheek/beleid/pdf/rapport-de-waarde-van-cultuur.pdf

De waarde van cultuur
De waarde van cultuur
Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:04

Meer nieuws