Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Boris Noordenbos ontvangt Keetje Hodshon Prijs 2014

15 april 2014

De Keetje Hodshon Prijs 2014 is dit jaar voor het wetenschapsgebied Literatuurwetenschappen toegekend aan dr. Boris Noordenbos, die in juni 2013 cum laude promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift "Messages from the Black Hole: Post-Soviet Literature in Search of a Russian Identity".

Dr. Noordenbos studeerde Slavische Talen en Culturen (Russisch) aan de RUG, waar hij ook de Research Master Literary and Cultural Studies voltooide, en werkt tegenwoordig als literatuurwetenschapper aan de UvA. Promotor was prof.em. dr. J.J. van Baak, co-promotor dr. S. Brouwer.

De Keetje Hodshon Prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen in opdracht van de J.C. Ruigrok Stichting te Haarlem als aanmoedigingsprijs voor onderzoekers. De prijs wordt toegekend voor onderzoek op één van de volgende gebieden: Taalwetenschappen, Literatuurwetenschappen, Historische wetenschappen en Wijsbegeerte en/of Godgeleerdheid. De Keetje Hodshon Prijs is een voortzetting van de Prins Bernhard Fonds Prijs (1981-1993) en de C.C. Hodshon Prijs (1994). De Prijs is vernoemd naar mejuffrouw Cornelia Catharina (Keetje) Hodshon, die in 1794 het huidige gebouw van de Maatschappij liet bouwen en tot 1829 de eerste bewoonster ervan was. De prijs bedraagt 12.000 euro.

Meer informatie: PR & Voorlichting

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...