Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dr. Babette Hellemans Visiting Scholar Wolfson College Oxford

09 april 2014

Dr. Babette Hellemans (Cultuurgeschiedenis en Middeleeuwse Geschiedenis) is afgelopen januari in de vergadering van de Governing Body van Wolfson College in Oxford verkozen tot Visiting Scholar voor de periode van het tweede semester van collegejaar 2014-2015. Wolfson College in Oxford is opgericht door de befaamde Britse ideeënhistoricus Sir Isaiah Berlin als voorbeeld van een college dat zich richt op modern, interdisciplinair en diachroon onderzoek. Disciplines als antropologie en cultural theory zijn sterk geworteld in dit college, evenals de exacte vakken.

Dr. Hellemans zal als projectleider van het NWO Internationaliseringsproject Degree Zero of Sound and Image: Creation Before the Act in Oxford samenwerken met experts in oosterse culturen (met name de geschiedenis van het Boeddhisme). Deze nadruk op een comparatieve studie tussen westerse en oosterse culturen is een van de ambities binnen het project. In haar eigen vervolgonderzoek wil Hellemans zich bezig gaan houden met (intellectuele) monastieke tradities binnen oosterse en westerse culturen, en gaat zij onderzoeken in hoeverre het westerse patent op de historische indeling van ‘moderne’ en ‘premoderne’ periodes nog valide is. Als Affiliated Scholar zal Dr. Hellemans verbonden zijn aan het Anthropological Institute van de University of Oxford bij de vakgroep Visual Anthropology geleid door Prof. Marcus Banks.

Meer informatie

Dr. B.S. Hellemans

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...