Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dr. Babette Hellemans Visiting Scholar Wolfson College Oxford

09 april 2014

Dr. Babette Hellemans (Cultuurgeschiedenis en Middeleeuwse Geschiedenis) is afgelopen januari in de vergadering van de Governing Body van Wolfson College in Oxford verkozen tot Visiting Scholar voor de periode van het tweede semester van collegejaar 2014-2015. Wolfson College in Oxford is opgericht door de befaamde Britse ideeënhistoricus Sir Isaiah Berlin als voorbeeld van een college dat zich richt op modern, interdisciplinair en diachroon onderzoek. Disciplines als antropologie en cultural theory zijn sterk geworteld in dit college, evenals de exacte vakken.

Dr. Hellemans zal als projectleider van het NWO Internationaliseringsproject Degree Zero of Sound and Image: Creation Before the Act in Oxford samenwerken met experts in oosterse culturen (met name de geschiedenis van het Boeddhisme). Deze nadruk op een comparatieve studie tussen westerse en oosterse culturen is een van de ambities binnen het project. In haar eigen vervolgonderzoek wil Hellemans zich bezig gaan houden met (intellectuele) monastieke tradities binnen oosterse en westerse culturen, en gaat zij onderzoeken in hoeverre het westerse patent op de historische indeling van ‘moderne’ en ‘premoderne’ periodes nog valide is. Als Affiliated Scholar zal Dr. Hellemans verbonden zijn aan het Anthropological Institute van de University of Oxford bij de vakgroep Visual Anthropology geleid door Prof. Marcus Banks.

Meer informatie

Dr. B.S. Hellemans

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Presentatie boek over archeologisch onderzoek De Onlanden

  Zuidelijk van de stad Groningen ligt een geliefd natuurgebied: De Onlanden. Het Groninger Instituut voor Archeologie van de RUG heeft hier afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan. De resultaten staan beschreven in het boek ‘Huisplaatsen in De Onlanden...

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...