Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Uitreiking Aletta Jacobsprijs een groot succes

10 maart 2014

Op vrijdag 7 maart was de uitreiking van de Aletta Jacobsprijs, dit jaar in ontvangst genomen door Noeleen Heyzer (Secretaris-Generaal bij de VN), en de onthulling van het portret van Aletta Jacobs. Daarnaast vertelde Mineke Bosch over het Illustra project en gaf uitleg over de Illustra Augmented Reality App, waar mensen vervolgens mee aan de slag gingen in het Academiegebouw, op weg geholpen door onze vrijwilligers.

Het was een zeer geslaagde avond. Het portret van Aletta Jacobs is dus nu te bewonderen bij de trap in het Academiegebouw. Mocht je in de buurt zijn, neem dan vooral een kijkje, en bekijk dan ook vooral zelf de virtuele expositie Augmented Illustra! Klik hier om te zien hoe je de expositie zelf kunt bekijken.

Lees hier een artikel van de UniversiteitsKrant over deze avond.

Laatst gewijzigd:24 juni 2016 09:45

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...