Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Uitreiking Aletta Jacobsprijs een groot succes

10 maart 2014

Op vrijdag 7 maart was de uitreiking van de Aletta Jacobsprijs, dit jaar in ontvangst genomen door Noeleen Heyzer (Secretaris-Generaal bij de VN), en de onthulling van het portret van Aletta Jacobs. Daarnaast vertelde Mineke Bosch over het Illustra project en gaf uitleg over de Illustra Augmented Reality App, waar mensen vervolgens mee aan de slag gingen in het Academiegebouw, op weg geholpen door onze vrijwilligers.

Het was een zeer geslaagde avond. Het portret van Aletta Jacobs is dus nu te bewonderen bij de trap in het Academiegebouw. Mocht je in de buurt zijn, neem dan vooral een kijkje, en bekijk dan ook vooral zelf de virtuele expositie Augmented Illustra! Klik hier om te zien hoe je de expositie zelf kunt bekijken.

Lees hier een artikel van de UniversiteitsKrant over deze avond.

Laatst gewijzigd:24 juni 2016 09:45

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...