About usNews and EventsNews articles

CEASG op Radio 1: Director International over VS klimaatonderzoek en de Mongoolse wereldveroveringen in VPRO OVT

17 March 2014

CEASG Director International Tjalling Halbertsma over amerikaans klimaatonderzoek en de Mongoolse wereldveroveringen in VPRO OVT(Radio 1)

Wolkenbreuk voordelig voor Dzengis Kahn
Dzengis Kahn, de Mongoolse schrik van de beschaafde wereld, kwam, zag en vernietigde. Tot op heden werd aangenomen dat hij vluchtte van de droge steppen. De werkelijkheid is precies omgekeerd. De Mongolen 'verzopen' in de vruchtbare regen. Hun snelle paarden dankten hun topconditie aan het groene gras, dat overvloedig groeide dankzij een langdurige wolkenbreuk aan het begin van de dertiende eeuw in de steppes van Azië en Oost Europa. Zo blijkt uit jaarringenonderzoek, verricht aan de universiteiten van West Virgina en Columbia. Antropoloog en Mongoliëdeskundige Tjalling Halbertsma legt uit... VPRO OVT(Radio 1)

Last modified:10 July 2014 4.34 p.m.

More news

• 25 June 2019

Alle remmen los voor een groene universiteit

Dick Jager geeft niet snel op. Al sinds eind jaren ’90 werkt hij aan het verduurzamen van de RUG. Zijn tocht ging gepaard met strijd, de weg was vaak bezaaid met obstakels. Nu gaat het Jager voor de wind. In 2020 staat duurzaamheid met hoofdletters...

• 21 June 2019

Van Rijn’s multi-million euro reduction disastrous for UG

The Cabinet’s decision, based on the advice of the Van Rijn committee, will have disastrous consequences for the University of Groningen as a broad-based classical university.

• 20 June 2019

UG climbs to 114th place in the QS Ranking

The University of Groningen (UG) holds the 114th place in the QS World University Rankings. The QS Ranking is an influential ranking list of almost 1,000 universities worldwide. Last year the UG held the120th place.