Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Micro-grids expertise at the University of Groningen

03 maart 2014

Expertise on smart grids keeps developing at the University of Groningen. Four PhD students will take part in a research programme on smart grids, two of them joining a team led by Arjan van der Schaft and Claudio De Persis at the University of Groningen.

In the framework of a collaboration with India ( NWO-DST), two PhDs will work in the Netherlands and two will do research in India on the topic of micro-grids--smart grids for a neighbourhood or village. The research project is led collaboratively by Prof Arjan van der Schaft, RUG and Prof Harish Pillai, IIT Bombay. Funding for this work is provided by the Top Sector Energy.

Laatst gewijzigd:11 december 2015 16:52

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....