Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Human Rights Seminar 3: 'Participation'

Seminar Series Human Rights in Essential Public Service Provision
20 maart 2014

When: Th 20-03-2014
Start: 13:00
End: 18:00
Where: Room 1313.0309, Academy Building, Broerstraat 5, Groningen

This seminar is part of the seminar series Human Rights in Essential Public Service Provision, presented by the Groningen Centre for Law and Governance and the Groningen International School of Law.

The notion of 'participation' is a key concept in human rights based approaches, and also a central concept of 'good governance'. This seminar will appraise the concept of 'participation' in human rights law, with specific emphasis on human rights based participation in the health sector.

Attention will be paid to different forms of participation, and the difference between formal and informal participatory mechanisms. It will also reflect on the synergies between 'participation' and 'accountability' as two concepts that both inform the manner in which human rights law can be involved in governing public essential service provision. This meeting will be interdisciplinary in character, bringing in experts and practitioners with backgrounds in both law and public health.

Keynote speakers:

Maria Stuttaford (Warwick/Cape Town) and Professor Titti Mattson (Lund Univeristy)

In-house speaker:

Brigit Toebes

Relevant research programme:

Public Trust and Public Law

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....