Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Noord Korea lezing: "Duizend bommen en granaten, Noord-Koreaanse propaganda in perspectief" door Remco Breuker. Studium Generale i.s.m. CEASG

17 maart 2014

Duizend bommen en granaten
Noord-Koreaanse propaganda in perspectief
Remco Breuker


Datum: Maandag 17 maart 2014
Tijd & plaats: 20.00 - 21.30 | Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Kaarten: € 3,- | gratis op vertoon van SG- of studentenkaart
Moderator: CEASG Director International Tjalling Halbertsma


Noord-Koreaanse propaganda kennen we allemaal. En het laat weinig aan de verbeelding over. Maar is dit wel het hele verhaal? Hoe is het Noord-Koreaanse regime en hoe kan het aan de macht blijven?

Remco Breuker werkt als hoogleraar Koreastudies bij het Centre for Korean Studies van de Universiteit Leiden. Hij studeerde Japans en Koreaans en onderzoekt als historicus hoe de middeleeuwse Koreaanse maatschappij eruitzag. Hij is net met een vijfjarige ERC subsidie een project gestart om te onderzoeken waarom antieke Mantsjoerijse geschiedenis zo hoog op de overheidsagenda’s in Seoul en Beijing staat. Breuker is hoofdredacteur van het e-tijdschrift Korean Histories en redacteur van het internationale . . .

Laatst gewijzigd:24 mei 2016 15:41

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....