Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Noord Korea lezing: "Duizend bommen en granaten, Noord-Koreaanse propaganda in perspectief" door Remco Breuker. Studium Generale i.s.m. CEASG

17 maart 2014

Duizend bommen en granaten
Noord-Koreaanse propaganda in perspectief
Remco Breuker


Datum: Maandag 17 maart 2014
Tijd & plaats: 20.00 - 21.30 | Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Kaarten: € 3,- | gratis op vertoon van SG- of studentenkaart
Moderator: CEASG Director International Tjalling Halbertsma


Noord-Koreaanse propaganda kennen we allemaal. En het laat weinig aan de verbeelding over. Maar is dit wel het hele verhaal? Hoe is het Noord-Koreaanse regime en hoe kan het aan de macht blijven?

Remco Breuker werkt als hoogleraar Koreastudies bij het Centre for Korean Studies van de Universiteit Leiden. Hij studeerde Japans en Koreaans en onderzoekt als historicus hoe de middeleeuwse Koreaanse maatschappij eruitzag. Hij is net met een vijfjarige ERC subsidie een project gestart om te onderzoeken waarom antieke Mantsjoerijse geschiedenis zo hoog op de overheidsagenda’s in Seoul en Beijing staat. Breuker is hoofdredacteur van het e-tijdschrift Korean Histories en redacteur van het internationale . . .

Laatst gewijzigd:24 mei 2016 15:41

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...