Noord Korea lezing: "Duizend bommen en granaten, Noord-Koreaanse propaganda in perspectief" door Remco Breuker. Studium Generale i.s.m. CEASG

17 maart 2014

Duizend bommen en granaten
Noord-Koreaanse propaganda in perspectief
Remco Breuker

Datum: Maandag 17 maart 2014
Tijd & plaats: 20.00 - 21.30 | Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Kaarten: € 3,- | gratis op vertoon van SG- of studentenkaart
Moderator: CEASG Director International Tjalling Halbertsma

Noord-Koreaanse propaganda kennen we allemaal. En het laat weinig aan de verbeelding over. Maar is dit wel het hele verhaal? Hoe is het Noord-Koreaanse regime en hoe kan het aan de macht blijven?

Remco Breuker werkt als hoogleraar Koreastudies bij het Centre for Korean Studies van de Universiteit Leiden. Hij studeerde Japans en Koreaans en onderzoekt als historicus hoe de middeleeuwse Koreaanse maatschappij eruitzag. Hij is net met een vijfjarige ERC subsidie een project gestart om te onderzoeken waarom antieke Mantsjoerijse geschiedenis zo hoog op de overheidsagenda’s in Seoul en Beijing staat. Breuker is hoofdredacteur van het e-tijdschrift Korean Histories en redacteur van het internationale . . .

Laatst gewijzigd:24 mei 2016 15:41