Scheikunde-beurzen voor eerstejaarsstudenten

11 maart 2014
Win je collegegeld terug!

Ga jij in september Scheikunde of Scheikundige Technologie in Groningen studeren?

Meld je dan als kandidaat voor de Backerbeurs en maak kans het collegegeld van je eerste studiejaar terug te verdienen!

Het Groningse Backerfonds stelt 5 beurzen beschikbaar voor vwo-6-scholieren die in september 2014 de bachelor Scheikunde of Scheikundige Technologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gaan studeren.

Aanmelden: vóór 1 juni 2014 – inclusief motivatiebrief – aan h.h.biemold@rug.nl

De Backerbeurzen worden alleen in Groningen toegekend!

Voorwaarden:

• Voor 6VWO-scholieren die in september 2014 Scheikunde of Scheikundige Technologie aan de RUG gaan studeren
  • Een Backerbeurs bedraagt € 1906,- gelijk aan het collegegeld van het 1e studiejaar, waarvan de helft bij aanvang van de studie wordt uitbetaald en de andere helft wordt uitbetaald indien de propedeuse in 1 jaar is behaald.
  • Selectie vindt plaats o.b.v. een motivatiebrief waarin de vwo-scholier beschrijft waarom hij/zij in aanmerking wil komen voor een Backerbeurs. Motivatie speelt de hoofdrol, eindexamencijfers niet.

Het Backerfonds wil met deze beurzen de aandacht vestigen op het tekort aan scheikundigen in Nederland en VWO-examenkandidaten een extra stimulans geven om een scheikunde-studie te kiezen. Prof.dr. Hilmar Johannes Backer was hoogleraar organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen van 1916 tot 1952.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:12