Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Scheikunde-beurzen voor eerstejaarsstudenten

11 maart 2014
Win je collegegeld terug!
Win je collegegeld terug!

Ga jij in september Scheikunde of Scheikundige Technologie in Groningen studeren?

Meld je dan als kandidaat voor de Backerbeurs en maak kans het collegegeld van je eerste studiejaar terug te verdienen!

Het Groningse Backerfonds stelt 5 beurzen beschikbaar voor vwo-6-scholieren die in september 2014 de bachelor Scheikunde of Scheikundige Technologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gaan studeren.

Aanmelden: vóór 1 juni 2014 – inclusief motivatiebrief – aan h.h.biemold@rug.nl

De Backerbeurzen worden alleen in Groningen toegekend!

Voorwaarden:

 • Voor 6VWO-scholieren die in september 2014 Scheikunde of Scheikundige Technologie aan de RUG gaan studeren
 • Een Backerbeurs bedraagt € 1906,- gelijk aan het collegegeld van het 1e studiejaar, waarvan de helft bij aanvang van de studie wordt uitbetaald en de andere helft wordt uitbetaald indien de propedeuse in 1 jaar is behaald.
 • Selectie vindt plaats o.b.v. een motivatiebrief waarin de vwo-scholier beschrijft waarom hij/zij in aanmerking wil komen voor een Backerbeurs. Motivatie speelt de hoofdrol, eindexamencijfers niet.

Het Backerfonds wil met deze beurzen de aandacht vestigen op het tekort aan scheikundigen in Nederland en VWO-examenkandidaten een extra stimulans geven om een scheikunde-studie te kiezen. Prof.dr. Hilmar Johannes Backer was hoogleraar organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen van 1916 tot 1952.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:12

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...