Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Scheikunde-beurzen voor eerstejaarsstudenten

11 maart 2014
Win je collegegeld terug!
Win je collegegeld terug!

Ga jij in september Scheikunde of Scheikundige Technologie in Groningen studeren?

Meld je dan als kandidaat voor de Backerbeurs en maak kans het collegegeld van je eerste studiejaar terug te verdienen!

Het Groningse Backerfonds stelt 5 beurzen beschikbaar voor vwo-6-scholieren die in september 2014 de bachelor Scheikunde of Scheikundige Technologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gaan studeren.

Aanmelden: vóór 1 juni 2014 – inclusief motivatiebrief – aan h.h.biemold@rug.nl

De Backerbeurzen worden alleen in Groningen toegekend!

Voorwaarden:

 • Voor 6VWO-scholieren die in september 2014 Scheikunde of Scheikundige Technologie aan de RUG gaan studeren
 • Een Backerbeurs bedraagt € 1906,- gelijk aan het collegegeld van het 1e studiejaar, waarvan de helft bij aanvang van de studie wordt uitbetaald en de andere helft wordt uitbetaald indien de propedeuse in 1 jaar is behaald.
 • Selectie vindt plaats o.b.v. een motivatiebrief waarin de vwo-scholier beschrijft waarom hij/zij in aanmerking wil komen voor een Backerbeurs. Motivatie speelt de hoofdrol, eindexamencijfers niet.

Het Backerfonds wil met deze beurzen de aandacht vestigen op het tekort aan scheikundigen in Nederland en VWO-examenkandidaten een extra stimulans geven om een scheikunde-studie te kiezen. Prof.dr. Hilmar Johannes Backer was hoogleraar organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen van 1916 tot 1952.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:12

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....