Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

AG Architecten gaat ontwerp maken voor renovatie Universiteitsbibliotheek Groningen

27 maart 2014

Met Anouk Vermeulen van AG Architecten krijgt de Universiteitsbibliotheek een bevlogen architect die de komende periode aan de slag gaat met het maken van ontwerpvoorstellen voor de aanstaande renovatie van het gebouw. Zo komen er meer studieplekken, komt er een nieuwe entree met koffiecafé en met een nieuw interieurontwerp maken ze de studiezalen overzichtelijker en ruimtelijker. Daarnaast geven ze adviezen over geschikt meubilair, materiaal- en kleurgebruik.

Anouk Vermeulen

Verheugd met ideeën architect

Marjolein Nieboer, directeur van de bibliotheek, is verheugd met de architectkeuze. “AG Architecten lijkt ons een zeer geschikte partij die de Universiteitsbibliotheek kan omtoveren tot een moderne en prettige studieomgeving. Ze hebben mooie ideeën aangedragen om in overleg met medewerkers en studenten de UB klaar te maken voor de toekomst.”

Verder bouwen op het bestaande Masterplan

Begin januari heeft Rob Hendriks van DAAD Architecten het Masterplan opgeleverd dat de richtlijnen voor de renovatie geeft. Op basis van dit renovatieplan gaat AG Architecten zorgen dat er straks daadwerkelijk ruimte is voor meer studieplekken, dat die in een aangename, moderne omgeving staan, en dat het gebouw toekomstbestendiger en duurzamer wordt.

Starten met ontwerp begane grond

Vermeulen zal direct aan de slag gaan om de eerste ontwerpen van de verdiepingen uit te werken. Hierbij doet ze onder meer voorstellen voor kleurstellingen en materiaalgebruik. Studenten en medewerkers worden hierbij betrokken. In september 2014 wordt gestart met de verbouwing van het koffiecafé op de begane grond. De renovatie wordt verspreid over meerdere jaren, zodat overlast wordt gefaseerd, en de UB en haar collecties zoveel als mogelijk toegankelijk blijven.
Meer informatie over de renovatie vindt u op
www.rug.nl/ub2020 .

Laatst gewijzigd:08 mei 2018 11:20

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...