Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Han Nakken prijs 2014 opengesteld

17 maart 2014

Het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities van de afdeling Orthopedagogiek van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen looft iedere twee jaar, in samenwerking met de Stichting OOO, de Han Nakken Prijzen uit voor de beste wetenschappelijke prestatie en de opmerkelijkste praktijkprestatie op het gebied van personen met Zeer Ernstig Verstandelijke en Meervoudige Beperkingen (ZEVMB).

Op donderdag 11 december 2014 worden de Han Nakken prijzen voor de derde maal uitgereikt. De prijsuitreiking en de daaraan gekoppelde Han Nakken lezing zal plaatsvinden in de Senaatszaal van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. De lezing zal worden uitgesproken door prof.dr. Hugo Heymans.

Kandidaten kunnen zich tot 1 juni 2014 aanmelden voor de wetenschappelijke prijs en voor de praktijkprijs. Voor de wetenschappelijke prijs geldt dat de publicatie tussen 1 juli 2012 en 1 juni 2014 in een wetenschappelijk tijdschrift of andere forum heeft plaats gehad of gaat plaatsvinden en dat de eerste auteur in Nederland werkzaam moet zijn. Deze periode geldt ook voor de praktijkprestatie en ook hiervoor geldt dat de eerste verantwoordelijke werkzaam moet zijn in Nederland. De jury beoordeelt de inzendingen van de praktijkprijs op originaliteit, wetenschappelijke onderbouwing, overdraagbaarheid, toepasbaarheid en de mate waarin het een oplossing biedt voor de doelgroep. De complete reglement is te downloaden en online in te zien. Aanmelden kan tot 1 juni 2014 middels de aanmeldformulieren.

Han Nakken prijs 2012

In 2012 is de Han Nakken prijs gewonnen door Vera Munde (wetenschapsprijs, RUG) en Paula Sterkenburg (praktijkprijs, VU).

Han Nakken

De Han Nakken lezing en de Han Nakken prijzen zijn een eerbetoon aan het werk van de in juli 2010 overleden prof. dr. Han Nakken. Hij wordt gezien als pionier op het gebied van onderzoek naar het verbeteren van zorg voor personen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. De lezing is een initiatief van het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities (PMD). Met dit initiatief wil het Centre het gedachtegoed van Han Nakken eren.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:47
printView this page in: English

Meer nieuws