Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Cryogene Ionenvanger geselecteerd voor EPL Hoogtepunten van 2013

20 maart 2014

Het wetenschappelijk artikel 'First experimental results of a cryogenic stopping cell with short-lived, heavy uranium fragments produced at 1000 MeV/u' door Purushothaman et al. is geselecteerd voor de EPL Hoogtepunten van 2013. Dit is een collectie van het meest invloedrijke onderzoek dat in 2013 in het tijdschrift Europhysics Letters gepubliceerd werd.

Het is één van slechts vijf artikelen geselecteerd in de categorie "Elementaire deeltjes, velden & kernfysica". Het artikel beschrijft de eerste on-line resultaten van een cryogene ionenvanger, een innovatief apparaat dat ontwikkeld werd binnen een samenwerking tussen KVI-CART, de Universiteit van Giessen en het GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung (Darmstadt).

Dit onderzoek werd grotendeels gefinancierd binnen de samenwerkingsovereenkomst tussen het GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung en de Rijksuniversiteit Groningen. Het artikel heeft de volgende KVI-CART onderzoekers als mede-auteur: Manisha Ranjan, promovenda binnen het project, Peter Dendooven, projectleider en woordvoerder van het experiment en Nasser Kalantar-Nayestanaki, groepsleider kern- en hadronfysica. Verder is de eerste auteur, Siva Purushothaman, aan het KVI-CART gepromoveerd.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...