Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

CEASG news item: Garrie van Pinxteren op Radio 5 over Chinees op school

28 February 2014

Chinees op school

Radio 5: China is booming en Chinees is dus de nieuwe wereldtaal. De jongste generatie moet die taal dan ook leren om mee te kunnen komen in de maatschappij van morgen.

Nu wordt er op 35 Nederlandse scholen Chinese les gegeven. Ruim veertig scholen zijn van plan om op korte termijn ook met het vak aan de slag te gaan. Vanaf 2015 is Chinees, oftewel Mandarijn, een officieel examenvak. Maar wat levert het op?
Een gesprek met Garrie van Pinxteren (vanaf minuut 19:15 over Chinees op school) over sinoloog, jarenlang werkzaam als correspondent in China en tegenwoordig ook werkzaam bij het instituut Clingendael en aan de Universiteit van Groningen.
Last modified:23 July 2018 4.00 p.m.

More news

 • 16 October 2018

  Digital Society Conference Dutch universities

  Digital information technology is permeating society ever deeper. It is now clear that digitalization will radically change virtually every aspect of society, not only in the Netherlands but across the world. That is why 14 Dutch universities, associated...

 • 09 October 2018

  What the world really needs to know about leadership

  ‘Do you know how often organizations select the wrong manager?’, asks Janka Stoker. ‘Recent research carried out by Gallup shows that this happens in a staggering 82% of cases! These managers were often chosen just because they happened to be very...

 • 02 October 2018

  Peter van Kampen on the collaboration with German institutions

  The fourth-largest economy in the world lies just 50 km east of Groningen. Although the physical border with Germany may no longer amount to much, there are mental barriers that make collaboration between Dutch companies and the German profit and non-profit...