Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

CEASG news item: Garrie van Pinxteren op Radio 5 over Chinees op school

28 February 2014

Chinees op school

Radio 5: China is booming en Chinees is dus de nieuwe wereldtaal. De jongste generatie moet die taal dan ook leren om mee te kunnen komen in de maatschappij van morgen.

Nu wordt er op 35 Nederlandse scholen Chinese les gegeven. Ruim veertig scholen zijn van plan om op korte termijn ook met het vak aan de slag te gaan. Vanaf 2015 is Chinees, oftewel Mandarijn, een officieel examenvak. Maar wat levert het op?
Een gesprek met Garrie van Pinxteren (vanaf minuut 19:15 over Chinees op school) over sinoloog, jarenlang werkzaam als correspondent in China en tegenwoordig ook werkzaam bij het instituut Clingendael en aan de Universiteit van Groningen.
Last modified:23 July 2018 4.00 p.m.

More news