Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

CEASG news item: Garrie van Pinxteren op Radio 5 over Chinees op school

28 februari 2014

Chinees op school

Radio 5: China is booming en Chinees is dus de nieuwe wereldtaal. De jongste generatie moet die taal dan ook leren om mee te kunnen komen in de maatschappij van morgen.

Nu wordt er op 35 Nederlandse scholen Chinese les gegeven. Ruim veertig scholen zijn van plan om op korte termijn ook met het vak aan de slag te gaan. Vanaf 2015 is Chinees, oftewel Mandarijn, een officieel examenvak. Maar wat levert het op?
Een gesprek met Garrie van Pinxteren (vanaf minuut 19:15 over Chinees op school) over sinoloog, jarenlang werkzaam als correspondent in China en tegenwoordig ook werkzaam bij het instituut Clingendael en aan de Universiteit van Groningen.
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....