Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Taalwetenschappen en Journalistiek scoren goed in Keuzegids Masters 2014

19 februari 2014

De masteropleidingen Taalwetenschap en Mediastudies (Journalistiek) van de Faculteit der Letteren hebben dit jaar goed gescoord in de Keuzegids Masters.

Taalwetenschappen

De master Taalwetenschappen verdiende dit jaar een prima tweede plek. De experts zijn vooral tevreden over het niveau van het programma. Studenten roemen onder andere de docenten, de wetenschappelijke vorming en de communicatie. Ook de Research Master Taalwetenschappen scoort goed. Met name het positieve expertoordeel over het niveau van de afgestudeerden valt op.

Mediastudies: Journalistiek

Ook Mediastudies: Journalistiek doet het dit jaar weer uitstekend met 72 punten. Studenten zijn vooral erg tevreden over de faciliteiten die de opleiding biedt.

Overige masteropleidingen Letteren

Naast Taalwetenschappen en Journalistiek hebben ook Internationale Betrekkingen, Geschiedenis en Leraar eerstegraads moderne talen (bundel) een goede plek behaald dit jaar.

Overigens moet worden opgemerkt dat niet alle masteropleidingen van de Faculteit der Letteren zijn meegenomen in het onderzoek. Alleen opleidingen waarvan voldoende en betrouwbare oordelen beschikbaar waren, zijn meegenomen. Niet genoemde opleidingen van Letteren: Neerlandistiek, Letterkunde, Oudheidstudies, Europese studies en Noord-Amerika studies.

Keuzegids Masters

De Keuzegids Masters biedt een overzicht van alle masteropleidingen die Nederlandse universiteiten en hogescholen aanbieden en geeft een gedetailleerde beoordeling van een groot aantal daarvan. De onafhankelijke Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), en is gebaseerd op de oordelen van studenten en experts. De redactie gebruikt gegevens uit landelijke bestanden en uit eigen research en zij geeft per vakgebied aan advies. Lees hier meer informatie over de Keuzegids Masters 2014 .

Meer informatie

Afdeling Communicatie Letteren, info.let@rug.nl

Zie ook: Master Nanoscience beste universitaire masteropleiding

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...

 • 12 november 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018