Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Taalwetenschappen en Journalistiek scoren goed in Keuzegids Masters 2014

19 februari 2014

De masteropleidingen Taalwetenschap en Mediastudies (Journalistiek) van de Faculteit der Letteren hebben dit jaar goed gescoord in de Keuzegids Masters.

Taalwetenschappen

De master Taalwetenschappen verdiende dit jaar een prima tweede plek. De experts zijn vooral tevreden over het niveau van het programma. Studenten roemen onder andere de docenten, de wetenschappelijke vorming en de communicatie. Ook de Research Master Taalwetenschappen scoort goed. Met name het positieve expertoordeel over het niveau van de afgestudeerden valt op.

Mediastudies: Journalistiek

Ook Mediastudies: Journalistiek doet het dit jaar weer uitstekend met 72 punten. Studenten zijn vooral erg tevreden over de faciliteiten die de opleiding biedt.

Overige masteropleidingen Letteren

Naast Taalwetenschappen en Journalistiek hebben ook Internationale Betrekkingen, Geschiedenis en Leraar eerstegraads moderne talen (bundel) een goede plek behaald dit jaar.

Overigens moet worden opgemerkt dat niet alle masteropleidingen van de Faculteit der Letteren zijn meegenomen in het onderzoek. Alleen opleidingen waarvan voldoende en betrouwbare oordelen beschikbaar waren, zijn meegenomen. Niet genoemde opleidingen van Letteren: Neerlandistiek, Letterkunde, Oudheidstudies, Europese studies en Noord-Amerika studies.

Keuzegids Masters

De Keuzegids Masters biedt een overzicht van alle masteropleidingen die Nederlandse universiteiten en hogescholen aanbieden en geeft een gedetailleerde beoordeling van een groot aantal daarvan. De onafhankelijke Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), en is gebaseerd op de oordelen van studenten en experts. De redactie gebruikt gegevens uit landelijke bestanden en uit eigen research en zij geeft per vakgebied aan advies. Lees hier meer informatie over de Keuzegids Masters 2014 .

Meer informatie

Afdeling Communicatie Letteren, info.let@rug.nl

Zie ook: Master Nanoscience beste universitaire masteropleiding

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.