John Nerbonne benoemd tot Honorarprofessor in Freiburg

11 februari 2014

John Nerbonne (hoogleraar Alfa-informatica) werd in januari tot hoogleraar aan de filologische faculteit der Albert-Ludwigs-Universität in Freiburg benoemd. Nerbonne is nu Honorarprofessor, wat ongeveer overeenkomt met een nul-aanstelling als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Deze aanstelling geeft hem promotierecht in Freiburg; hij is dan ook al bij één promotietraject betrokken. Hij adviseert daarnaast promovendi aan de DFG Graduiertenkolleg “Frequenzeffekte in der Sprache”.

Nerbonne hoopt nog vele jaren in Freiburg te mogen vertoeven en heeft dan ook de ambitie om de samenwerking tussen Freiburg, Leuven en Groningen te stimuleren. Hij heeft hiervoor eind 2013 al een NWO Internationaliseringsubsidie verkregen. De eerste bijeenkomst van het project zal in het kader van de conferentie Methods in Dialectology XV, van 11-15 augustus in Groningen plaatsvinden.

Prof.dr.ir. J. Nerbonne

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39