Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eline Brontsema nieuwe streektaalfunctionaris Provincie Groningen

06 februari 2014
Eline Brontsema
Eline Brontsema

De Provincie Groningen heeft in Eline Brontsema MA een nieuwe streektaalfunctionaris. Dat is op 6 februari 2014 bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst op het Groninger Provinciehuis. Die bijeenkomst was ter gelegenheid van de viering van het 30-jarige jubileum van de streektaalfunctionaris, want Siemon Reker begon zijn werk als eerste streektaalfunctionaris op 1 februari 1984. De afgelopen jaren was Reker waarnemend streektaalfunctionaris. Hij blijft gewoon hoogleraar.

Die middag werd ook Asjeblieft! gepresenteerd, een klein boekje waarin Groninger tussenwerpsels uit 2013 en vroegere bronnen zijn verzameld en ingeleid.

Eline Brontsema (25) is alumnus filosofie van de Rijksuniversiteit Groningen en was het afgelopen jaar medewerker digitale enquêtering op het Bureau Groninger Taal en Cultuur van de RUG. Ze werkte mee aan Vroag&Antwoord, een digitaal onderzoek naar het Gronings. Het onderzoek loopt nog steeds: sprekers van het Gronings kunnen iedere twee maanden een vragenlijst invullen via www.hetverhaalvanhetgronings.nl .

Zie ook: Column Bureau Groninger Taal en Cultuur - Vieren

Meer informatie: bgtc@rug.nl

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:02

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...