Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hans Danhof krijgt 10 voor MSc scriptie Double Degree Technology and Operations Management

14 februari 2014
Hans Danhof
Hans Danhof

Afstudeerder Hans Danhof volgt het Double Degree programma in Technology and Operations Management bij zowel de universiteit van Newcastle als bij de Rijksuniversiteit Groningen. Hans heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd door tijdens zijn afstuderen bij Ahold onder leiding van prof. Hans Wortmann en promovendus Paul Buijs excellente onderzoeksresultaten te behalen.

De oorspronkelijke opdracht betrof een analyse van het zogenaamde dock door assignment probleem in een distributie centrum (DC) van Albert Heijn. Het gaat hier om de vraag hoe vrachtwagens aan deuren van het DC moeten worden toegewezen. Tijdens zijn onderzoek bleek dat dit lokale planningsprobleem en planningsbeslissingen elders in het distributienetwerk elkaar sterk beïnvloeden. Hans heeft onderzocht wat deze wederzijdse invloed precies is.

Verrassende nieuwe inzichten

Dit heeft geleid tot verrassende nieuwe inzichten, onder meer met betrekking tot de vraag op welke locaties in het netwerk men welke logistieke activiteiten moet uitvoeren. De bovenstaande inzichten zijn gebaseerd op een model dat de besluiten en consequenties zeer gedetailleerd simuleert. De uitkomsten zijn gevalideerd met data die bijna een heel jaar betreffen.

Gerenommeerd wetenschappelijk tijdschrift

Het onderzoek is met grote zelfstandigheid, binnen de gestelde tijd gerealiseerd en vastgelegd in een rapport van slechts 35 pagina’s. Direct na het afstuderen is er een wetenschappelijk artikel geschreven dat wordt ingediend bij een tijdschrift dat behoort tot de internationale voorhoede.

Op grond van bovenstaande is afstudeeropdracht beoordeeld met het cijfer 9,5 hetgeen is afgerond naar een tien.

Per 1 maart begint Hans zijn baan als junior adviseur bij KPMG.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws