Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Clio Forum Lecture: Hans Eenhoorn on the World Food Problem

06 februari 2014

There are over one billion people living with chronic hunger and there are at least a billion of wealthy people overfed. Both of these situations have severe consequences for their health and wellbeing. How can we distribute food equally in order to feed everyone on this earth? With a world population estimated to grow to around 9 or 10 billion in 2050, this question becomes ever the more relevant. How can this World Food Problem be solved?

We have invited former Unilever Vice-President Hans Eenhoorn to talk about this subject and to discuss possible solutions. Mr Eenhoorn has also worked with the UN Millennium Taskforce on Hunger and is a member of the Club of Rome.

The lecture will be held on Thursday the 6th of February in the El Txoko (Oude Kijk in ‘t Jatstraat 47) and will start at 20:00. Entry is free.

More information about Clio the organizing study association of International Relations and International Organization of the University of Groningen.

Laatst gewijzigd:10 juli 2014 14:47

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...