Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Clio Forum Lecture: Hans Eenhoorn on the World Food Problem

06 februari 2014

There are over one billion people living with chronic hunger and there are at least a billion of wealthy people overfed. Both of these situations have severe consequences for their health and wellbeing. How can we distribute food equally in order to feed everyone on this earth? With a world population estimated to grow to around 9 or 10 billion in 2050, this question becomes ever the more relevant. How can this World Food Problem be solved?

We have invited former Unilever Vice-President Hans Eenhoorn to talk about this subject and to discuss possible solutions. Mr Eenhoorn has also worked with the UN Millennium Taskforce on Hunger and is a member of the Club of Rome.

The lecture will be held on Thursday the 6th of February in the El Txoko (Oude Kijk in ‘t Jatstraat 47) and will start at 20:00. Entry is free.

More information about Clio the organizing study association of International Relations and International Organization of the University of Groningen.

Laatst gewijzigd:10 juli 2014 14:47

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...