Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Clio Forum Lecture: Hans Eenhoorn on the World Food Problem

06 februari 2014

There are over one billion people living with chronic hunger and there are at least a billion of wealthy people overfed. Both of these situations have severe consequences for their health and wellbeing. How can we distribute food equally in order to feed everyone on this earth? With a world population estimated to grow to around 9 or 10 billion in 2050, this question becomes ever the more relevant. How can this World Food Problem be solved?

We have invited former Unilever Vice-President Hans Eenhoorn to talk about this subject and to discuss possible solutions. Mr Eenhoorn has also worked with the UN Millennium Taskforce on Hunger and is a member of the Club of Rome.

The lecture will be held on Thursday the 6th of February in the El Txoko (Oude Kijk in ‘t Jatstraat 47) and will start at 20:00. Entry is free.

More information about Clio the organizing study association of International Relations and International Organization of the University of Groningen.

Laatst gewijzigd:10 juli 2014 14:47

Meer nieuws

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...