Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

CEASG Book Launch: David Shim, Visual Politics and North Korea - Seeing is Believing

23 januari 2014
David Shim
David Shim

Date: 23 January 2014
Place: University Library. College Zaal, 1211.0479

16.00 - Introduction by author David Shim
16.15 - Book Review by Koen de Ceuster
17.15 - Drinks

Dr. Shim's latest book "Visual Politics and North Korea" takes into account the role of visual imagery in the way that particular issues related to North Korea are understood in contemporary geopolitics. This CEASG event consists of an introduction to the book by David Shim followed by a book review by Koen de Ceuster. Please join us for drinks afterwards. 

David Shim is Assistant Professor at the Department of International Relations and International Organization of the University of Groningen. He is interested in the fields of International Relations, Geography and Area Studies.

Koen De Ceuster is lecturer in modern and contemporary Korean history at the Leiden Institute for Area Studies, Leiden University. His research deals with historiography and the politics of memory in contemporary Korea, inter-Korean affairs, and North Korean art theory and practice. On North Korean art, he contributed the chapter “To be an Artist in North Korea: Talent and Then Some More” to Exploring North Korean Arts, edited by Ruediger Frank (Verlag für Moderne Kunst, 2010) and co-authored (with David Heather) North Korean Posters (Prestel, 2008). On inter-Korean affairs, co-edited (with Jan Melissen) Ending the North Korean Nuclear Crisis – Six Parties, Six Perspectives (Clingendael Institute, 2008), and (with Valérie Gelézeau and Alain Delissen) De-Bordering Korea: Tangible and Intangible Legacies of the Sunshine Policy (Routledge, 2013).

Order the book on the Routledge website. Receive a 20 % discount on the book by using the code in this link. For further information: ceasg@rug.nl

Book Cover
Book Cover
Laatst gewijzigd:23 april 2015 12:04

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....