Jeroen Smit nieuwe presentator economieprogramma EZ

13 december 2013

Vanaf 10 januari a.s. wordt Jeroen Smit de nieuwe presentator van het economische televisieprogramma EZ. Hij vervangt daarmee Hans Sibbel, die vanwege een auto-immuunziekte moest afzien van de presentatie.

In vier afleveringen behandelt Smit vragen over de Nederlandse economie en de economische crisis. Elke aflevering begint met een centrale economische vraag. Economen, wat heb je er eigenlijk aan? Waarom hebben we ons zo lang blind gestaard op huizenbezit in plaats van op woongenot? Kloppen onze ideeën over het flexibiliseren van de arbeidsmarkt wel? En zijn we echt op weg naar een gezonde financiële sector of kan het elk moment weer fout gaan?

Aan de hand van gesprekken met economen en andere deskundigen wordt een antwoord op de vragen geformuleerd. Daarnaast illustreren animaties en experimenten hoe mensen economische keuzes maken. Ook wordt in het land gekeken hoe de praktijk werkt.

Over Jeroen Smit

Prof. drs. Jeroen Smit is hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is Smit voorzitter van het bestuur van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Als onderzoekjournalist verwierf Smit nationale bekendheid met zijn boeken ‘De Prooi: blinde trots breekt ABN Amro’ en ‘Het drama Ahold’. In 2009 was Smit de eerste Alumnus van het Jaar van de RUG.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:47
printOok beschikbaar in het: English