De Groningse opleiding Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied is een echte topper

14 november 2013

De vandaag uitgekomen Keuzegids Universiteiten 2014 heeft onze opleiding Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied opnieuw het Keuzegids Kwaliteitszegel 'Topopleiding' toegekend. Eerder dit jaar werden onze opleidingen Wijsbegeerte en Wijsbegeerte van een wetenschapsgebied beoordeeld als beste in hun categorie door de Elsevier Beste Studies Special.

De Keuzegids Universiteiten 2014 over onze bacheloropleiding Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied: "Groningen is een echte topper. Zowel inhoudelijk als facilitair zit de opleiding prima in elkaar en ook de experts zijn laaiend enthousiast."

Wijsbegeerte van een bepaald Wetenschapsgebied scoort 78 punten (++). Dezelfde opleiding in Rotterdam (2e plaats) scoort 62 punten (o). Op de criteria: Inhoud; Docenten; Communicatie en Expertoordeel scoort onze opleiding zeer goed (++); op Wetenschappelijke vorming goed (+) en op praktijkgerichtheid en faciliteiten gemiddeld (o).

Onze bacheloropleiding Wijsbegeerte stond jarenlang op nummer 1, maar is nu een plaats gezakt. De Keuzegids schrijft daarover: "Dat Groningen vergeleken met vorig jaar wat gezakt is, ligt in elk geval niet aan de docenten: die staan erom bekend erg deskundige begeleiding te geven."

Het verschil in score met de nieuwe nummer 1, Leiden, is niet groot: Leiden kreeg 74 punten en Groningen 72.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:18 november 2016 09:45