Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

De oudste in Nederland gedrukte kaart

05 november 2013

Wist u dat...?
In de Cronycke van Hollandt Zeelandt en Vrieslant van Cornelius Aurelius uitgegeven in Leiden door Jan Sievers in 1517 - een in de kluis van de afdeling Bijzonder Collecties aanwezig boek - is de oudste in Nederland gedrukte kaart meegebonden. Deze houtsnede werd al in 1514 gedrukt door Sievers en is aan de Divisiekroniek uit 1517 toegevoegd.

Gedrukt door Sievers in 1514
Gedrukt door Sievers in 1514
Laatst gewijzigd:09 februari 2018 14:15
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 december 2017

  Broerstraat 5, Nummer 4, december 2017

  De hoofdpersonen in het decembernummer van ons alumnimagazine Broerstraat 5 leggen een positieve daadkracht aan de dag, die blijk geeft van veel optimisme voor de toekomst.

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 26 oktober 2017

  Eerste transport Metamorfoze: UB-collecties gedigitaliseerd

  Donderdag 26 oktober arriveerde een vrachtwagen bij de Universiteitsbibliotheek Binnenstad om de eerste vracht boeken op te halen die in het kader van het Metamorfoze-project gedigitaliseerd gaan worden.