Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rudolf de Boer benoemd tot hoogleraar Translationele Cardiologie

06 november 2013

Dr. R.A. de Boer is per 1 juli 2013 benoemd tot hoogleraar Translationele Cardiologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Rudolf de Boer (Gouda, 1972) studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en specialiseerde zich aldaar tot cardioloog. Tijdens zijn promotieonderzoek naar de relatie tussen ischemie en hartfalen verwierf De Boer ook specifieke expertise als arts en onderzoeker in de experimentele en klinische cardiologie. In 2002 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift getiteld “Neurohormonal activation, angiogenesis, and heart failure”. Hierna werkte hij gedurende een jaar als research fellow in het Brigham and Women’s Hospital van Harvard Medical School in Boston, VS. De Boer is in het UMCG werkzaam als cardioloog met als aandachtsgebied (erfelijke vormen van) hartfalen. Per 1 januari 2014 wordt hij hoofd van de afdeling Experimentele Cardiologie. Daar ligt zijn expertise vooral op het gebied van factoren die zorgen voor structurele veranderingen (remodeling) van het hart, bijvoorbeeld ten gevolge van een hartaanval of chronisch verhoogde bloeddruk.

De leerstoel van prof. dr. R.A. de Boer richt zich op de translationele aspecten van hartfalen en draagt bij aan een platform voor de ontdekking van moleculaire mechanismes van hartfalen, het evalueren hiervan in experimentele modellen en later in klinische studies met relevante uitkomstmaten. Dergelijk onderzoek kan bijdragen aan nieuwe behandelstrategieën en personalised medicine.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printView this page in: English

Meer nieuws