Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NSV Dissertatie Prijs 2013 voor Tobias Stark

07 november 2013

De Nederlandse Sociologische Vereniging (NSV) heeft de NSV-dissertatieprijs 2013 voor het beste proefschrift verdedigd in 2011 en 2012 aan een Nederlandse universiteit toegekend aan Tobias Stark (RUG, ICS year group 2006) voor zijn dissertatie '"Integration in Schools. A Process Perspective on Students' Interethnic Attitudes and Interpersonal Relationships" . De NSV Dissertatie Prijs 2013 wordt iedere twee jaar uitgereikt door de NSV voor het beste sociologische proefschrift aan een Nederlandse universiteit in de afgelopen twee jaar.

In 2012 ontving Tobias Stark voor zijn proefschrift ook al de Research Prijs voor bijzondere proefschriften in de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen van de Erasmusprijs Stichting.

Tobias Stark promoveerde op 8 september 2011 cum laude aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was als PhD student en postdoc verbonden aan de afdeling Sociologie en het ICS. Zijn promotores waren Andreas Flache, René Veenstra en Roel Bosker. Momenteel werkt Stark op basis van een Marie Curie International Outgoing Fellowship als postdoc aan Stanford University.

De jury van de NSV-dissertatieprijs 2013 bestond uit prof.dr. Jacques Tacq, prof.dr. Wim Knulst en prof.dr. Ton Bevers. De prijs bestaat uit een geldbedrag van Euro 750,= en een oorkonde.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:38
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....