Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Presentatie 'Zweedse bibliografie' tijdens internationaal symposium

27 november 2013

Op 3 december a.s. organiseert de (oud-)afdeling Scandinavische Talen en Culturen van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met de Ambassades van Denemarken, Noorwegen en Zweden in Nederland en het Deens Cultureel Instituut in Brussel het internationale symposium Travelling Ideas in the Long Nineteenth Century. Het symposium wordt voorafgegaan door de opening van een bijzondere Kierkegaard tentoonstelling op 2 december.

Symposium

Het symposium richt zich op cultuurbemiddeling tussen het Noorden en het continentale Europa in de lange negentiende eeuw en op de negentiende-eeuwse uitwisseling van kennis en cultuur tussen de Scandinavische landen en Europa in het bijzonder. Scandinavische auteurs en denkers worden hierbij in een Europees perspectief geplaatst. Welke aspecten uit het Noorden wekten de Europese interesses en werden een inspiratie voor culturele innovatie in Europa? Welke ideeën brachten Scandinavische kunstenaars met zich mee naar Europa?

Voor meer informatie en aanmelding zie: www.rug.nl/let/travelling-ideas

Zweedse bibliografie

Boekpresentatie

Als inleiding op het Zweeds-Nederlandse jubileumjaar 2014 zal het symposium worden afgesloten met de presentatie van de Zweedse en Fins-Zweedse bibliografie (Zweedse en Zweedstalige Finse auteurs in Nederlandse vertaling 1491-2007), samengesteld door Petra Broomans en Ingeborg Kroon. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan de Zweedse ambassadeur Håkan Emsgård. De presentatie van de ‘Zweedse bibliografie’ vindt plaats in het Van Swinderenhuis, Oude Boteringestraat 19, Groningen om 16.45 uur.

Meer informatie

Petra Broomans

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:38

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.