Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Presentatie 'Zweedse bibliografie' tijdens internationaal symposium

27 november 2013

Op 3 december a.s. organiseert de (oud-)afdeling Scandinavische Talen en Culturen van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met de Ambassades van Denemarken, Noorwegen en Zweden in Nederland en het Deens Cultureel Instituut in Brussel het internationale symposium Travelling Ideas in the Long Nineteenth Century. Het symposium wordt voorafgegaan door de opening van een bijzondere Kierkegaard tentoonstelling op 2 december.

Symposium

Het symposium richt zich op cultuurbemiddeling tussen het Noorden en het continentale Europa in de lange negentiende eeuw en op de negentiende-eeuwse uitwisseling van kennis en cultuur tussen de Scandinavische landen en Europa in het bijzonder. Scandinavische auteurs en denkers worden hierbij in een Europees perspectief geplaatst. Welke aspecten uit het Noorden wekten de Europese interesses en werden een inspiratie voor culturele innovatie in Europa? Welke ideeën brachten Scandinavische kunstenaars met zich mee naar Europa?

Voor meer informatie en aanmelding zie: www.rug.nl/let/travelling-ideas

Zweedse bibliografie

Boekpresentatie

Als inleiding op het Zweeds-Nederlandse jubileumjaar 2014 zal het symposium worden afgesloten met de presentatie van de Zweedse en Fins-Zweedse bibliografie (Zweedse en Zweedstalige Finse auteurs in Nederlandse vertaling 1491-2007), samengesteld door Petra Broomans en Ingeborg Kroon. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan de Zweedse ambassadeur Håkan Emsgård. De presentatie van de ‘Zweedse bibliografie’ vindt plaats in het Van Swinderenhuis, Oude Boteringestraat 19, Groningen om 16.45 uur.

Meer informatie

Petra Broomans

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:38

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...