Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Presentatie 'Zweedse bibliografie' tijdens internationaal symposium

27 november 2013

Op 3 december a.s. organiseert de (oud-)afdeling Scandinavische Talen en Culturen van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met de Ambassades van Denemarken, Noorwegen en Zweden in Nederland en het Deens Cultureel Instituut in Brussel het internationale symposium Travelling Ideas in the Long Nineteenth Century. Het symposium wordt voorafgegaan door de opening van een bijzondere Kierkegaard tentoonstelling op 2 december.

Symposium

Het symposium richt zich op cultuurbemiddeling tussen het Noorden en het continentale Europa in de lange negentiende eeuw en op de negentiende-eeuwse uitwisseling van kennis en cultuur tussen de Scandinavische landen en Europa in het bijzonder. Scandinavische auteurs en denkers worden hierbij in een Europees perspectief geplaatst. Welke aspecten uit het Noorden wekten de Europese interesses en werden een inspiratie voor culturele innovatie in Europa? Welke ideeën brachten Scandinavische kunstenaars met zich mee naar Europa?

Voor meer informatie en aanmelding zie: www.rug.nl/let/travelling-ideas

Zweedse bibliografie

Boekpresentatie

Als inleiding op het Zweeds-Nederlandse jubileumjaar 2014 zal het symposium worden afgesloten met de presentatie van de Zweedse en Fins-Zweedse bibliografie (Zweedse en Zweedstalige Finse auteurs in Nederlandse vertaling 1491-2007), samengesteld door Petra Broomans en Ingeborg Kroon. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan de Zweedse ambassadeur Håkan Emsgård. De presentatie van de ‘Zweedse bibliografie’ vindt plaats in het Van Swinderenhuis, Oude Boteringestraat 19, Groningen om 16.45 uur.

Meer informatie

Petra Broomans

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:34

Meer nieuws

 • 20 mei 2019

  Aanstaand eredoctor Philipp Blom: een offroad historicus

  Vóór onze afspraak is aanstaand eredoctor historicus en filosoof Philipp Blom gebriefd dat hij zal worden ondervraagd over zijn werk en missie. Werk oké, maar een missie? 'Die heb ik niet', zegt Philipp Blom in vloeiend Nederlands aan de telefoon vanuit...

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.

 • 02 mei 2019

  Kampcommandant Gemmeker jarenlang bevreesd voor nieuwe rechtszaak

  Albert Gemmeker, commandant van kamp Westerbork, staat te boek als een correcte commandant, die volhield niet geweten te hebben wat er met de joden gebeurde. Hij kwam weg met een milde straf, maar werd later in Duitsland nog lange tijd onderzocht door...