Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Presentatie 'Zweedse bibliografie' tijdens internationaal symposium

27 november 2013

Op 3 december a.s. organiseert de (oud-)afdeling Scandinavische Talen en Culturen van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met de Ambassades van Denemarken, Noorwegen en Zweden in Nederland en het Deens Cultureel Instituut in Brussel het internationale symposium Travelling Ideas in the Long Nineteenth Century. Het symposium wordt voorafgegaan door de opening van een bijzondere Kierkegaard tentoonstelling op 2 december.

Symposium

Het symposium richt zich op cultuurbemiddeling tussen het Noorden en het continentale Europa in de lange negentiende eeuw en op de negentiende-eeuwse uitwisseling van kennis en cultuur tussen de Scandinavische landen en Europa in het bijzonder. Scandinavische auteurs en denkers worden hierbij in een Europees perspectief geplaatst. Welke aspecten uit het Noorden wekten de Europese interesses en werden een inspiratie voor culturele innovatie in Europa? Welke ideeën brachten Scandinavische kunstenaars met zich mee naar Europa?

Voor meer informatie en aanmelding zie: www.rug.nl/let/travelling-ideas

Zweedse bibliografie

Boekpresentatie

Als inleiding op het Zweeds-Nederlandse jubileumjaar 2014 zal het symposium worden afgesloten met de presentatie van de Zweedse en Fins-Zweedse bibliografie (Zweedse en Zweedstalige Finse auteurs in Nederlandse vertaling 1491-2007), samengesteld door Petra Broomans en Ingeborg Kroon. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan de Zweedse ambassadeur Håkan Emsgård. De presentatie van de ‘Zweedse bibliografie’ vindt plaats in het Van Swinderenhuis, Oude Boteringestraat 19, Groningen om 16.45 uur.

Meer informatie

Petra Broomans

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:38

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.