Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Scholierenmiddag Ciné Premières 2013

01 november 2013

Op 7 november organiseert de Scholierenacademie samen met het Institut Français, het Alfa Steunpunt en Forum Images een Scholierenmiddag tijdens het Frans Filmfestival in Groningen. De middag bestaat uit twee colleges en twee Franse films. De hoofdfilm van de middag is Les Lendemains. Daarnaast wordt een college verzorgd door Dr. Jeanette den Toonder. Scholen kunnen zich niet meer opgeven, het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Cazes

Interview regisseur Stéphane Cazes: er is nog plaats voor studenten ETC!

In een Collegetour-achtige setting wordt de jonge Franse regisseur Stéphane Cazes ge ïnterviewd over het maken van films en in het bijzonder over zijn laatste film, Ombline. Scholieren en studenten kunnen een vraag (in het Frans uiteraard) aan Cazes stellen. Heb je een vraag? Stuur hem voor 5 november naar: a.f.b.dijkstra@rug.nl en vermeld er even bij dat je ETC-student bent. Het interview vindt plaats in de Offerhauszaal van het Academiegebouw.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:38

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.