Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Scholierenmiddag Ciné Premières 2013

01 november 2013

Op 7 november organiseert de Scholierenacademie samen met het Institut Français, het Alfa Steunpunt en Forum Images een Scholierenmiddag tijdens het Frans Filmfestival in Groningen. De middag bestaat uit twee colleges en twee Franse films. De hoofdfilm van de middag is Les Lendemains. Daarnaast wordt een college verzorgd door Dr. Jeanette den Toonder. Scholen kunnen zich niet meer opgeven, het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Cazes

Interview regisseur Stéphane Cazes: er is nog plaats voor studenten ETC!

In een Collegetour-achtige setting wordt de jonge Franse regisseur Stéphane Cazes ge ïnterviewd over het maken van films en in het bijzonder over zijn laatste film, Ombline. Scholieren en studenten kunnen een vraag (in het Frans uiteraard) aan Cazes stellen. Heb je een vraag? Stuur hem voor 5 november naar: a.f.b.dijkstra@rug.nl en vermeld er even bij dat je ETC-student bent. Het interview vindt plaats in de Offerhauszaal van het Academiegebouw.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:38

Meer nieuws

 • 19 november 2018

  Jelle Zijlstra: de man die goed was in gelijk krijgen

  Honderd jaar na de geboorte van oud-premier Jelle Zijlstra ligt er een biografie over de eerste Nederlandse politicus die met zijn economische vakkennis een succesvol imago in de politiek imago wist op te bouwen. Historicus Jonne Harmsma promoveert...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...