Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Scholierenmiddag Ciné Premières 2013

01 november 2013

Op 7 november organiseert de Scholierenacademie samen met het Institut Français, het Alfa Steunpunt en Forum Images een Scholierenmiddag tijdens het Frans Filmfestival in Groningen. De middag bestaat uit twee colleges en twee Franse films. De hoofdfilm van de middag is Les Lendemains. Daarnaast wordt een college verzorgd door Dr. Jeanette den Toonder. Scholen kunnen zich niet meer opgeven, het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Cazes

Interview regisseur Stéphane Cazes: er is nog plaats voor studenten ETC!

In een Collegetour-achtige setting wordt de jonge Franse regisseur Stéphane Cazes ge ïnterviewd over het maken van films en in het bijzonder over zijn laatste film, Ombline. Scholieren en studenten kunnen een vraag (in het Frans uiteraard) aan Cazes stellen. Heb je een vraag? Stuur hem voor 5 november naar: a.f.b.dijkstra@rug.nl en vermeld er even bij dat je ETC-student bent. Het interview vindt plaats in de Offerhauszaal van het Academiegebouw.

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:34

Meer nieuws

 • 20 mei 2019

  Aanstaand eredoctor Philipp Blom: een offroad historicus

  Vóór onze afspraak is aanstaand eredoctor historicus en filosoof Philipp Blom gebriefd dat hij zal worden ondervraagd over zijn werk en missie. Werk oké, maar een missie? 'Die heb ik niet', zegt Philipp Blom in vloeiend Nederlands aan de telefoon vanuit...

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.

 • 02 mei 2019

  Kampcommandant Gemmeker jarenlang bevreesd voor nieuwe rechtszaak

  Albert Gemmeker, commandant van kamp Westerbork, staat te boek als een correcte commandant, die volhield niet geweten te hebben wat er met de joden gebeurde. Hij kwam weg met een milde straf, maar werd later in Duitsland nog lange tijd onderzocht door...